ИЗСЛЕДВАНЕ ТВЪРДИ, ЧЕ ГЕЙ ДВОЙКИТЕ В ОТВОРЕНИ ВРЪЗКИ СА ПО-БЛИЗКИ

Малко изследване установило, че гей двойките в отворени връзки формират по-здрави връзки от онези, които правят секс ексклузивно помежду си. В допитването са участвали едва 10 двойки, което означава, че то не е представително за общността, но все пак дава някаква представа.

Кристофър Стълтс от Центъра за здравни, идентичностни, поведенчески и превенционни изследвания към Нюйоркския университет интерюирал всеки мъж поотделно, за да установи как се заформят тези връзки и как се развиват във времето, както и как възприемат участниците качеството на връзката си, своето удовлетворение от нея и риска от инфекции.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Интервютата с мъжете на възраст между 19 и 43 приключили миналата седмица. Според Стълтс, първоначалните резултати сочат, че гей двойките в отворени връзки изглеждат „по-щастливи“, а връзките им са „по-удовлетворителни“.

„Впечатлението ми е, че те не изглеждат по-малко удовлетворени и дори комуникацията им е по-добра от на моногамните двойки, защото им се налага да договарят специфични подробности.“

Той отбеляза още, че двойките в отворени връзки не страдат от по-висок риск от ХИВ или друга инфекция.