Президентът на Grindr се изказа против гей браковете

Президентът на апликацията за гей запознанства Grindr, Скот Чен, събуди противоречиви реакции, след като написа във Фейсбук, че според него “бракът e свещен съюз между мъж и жена”. Чен стана президент на Grindr, след като апликацията беше купена от китайска корпорация. Постът  бе изтрит от социалните мрежи малко след пускането му.

След като от сайта INTO докладваха за мнението на Скот Чен, той влезе в диалог с редактора Зак Стафорд, като сподели: “Причината да кажа, че бракът е свещен съюз между мъж и жена е базирана на личния ми опит. Аз съм хетеросексуален мъж, женен за жена, която обичам и ние имаме две красиви дъщери. Това е моето мнение за брака. Всеки има различно мнение и не може просто да отречете моето.”

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Редакторът Зак Стафорд отговори: “Целта на Grindr като компания би трябвало да е допринасяне за постигане на равни права на всички ЛГБТИ хора по света, особено при срещите и любовта между тях. За много от ползващите апликацията, бракът е крайната цел.”

Активистът Стив Тейлър, който се е запознал с партньора си в Grindr, също изрази мнението си: “Любовта е човешко право, независимо дали човека, който обичаш е от същия пол или от различен. Скот Чен трябва да се осъзнае и да влезе в крак с времето, особено имайки предвид колко пари е спечелил от запознаването на гей хора.”