Бритни Спиърс „на седмото небе“ след решението на съда

Съдията определи поведението на баща й като „токсично“ и „несъстоятелно“ и нареди отстраняването му от настойничеството на певицата.

Бритни Спиърс заяви, че в момента е „на седмото небе от щастие“, след като съдът в Лос Анджелис прекрати попечителството на баща й, който контролира нейния живот в продължение на 13 години. Певицата публикува коментарите си в Instagram заедно с кадри, на които се учи да управлява самолет.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Britney Spears (@britneyspears)

Решението предизвика подкрепа от страна на фенове и известни колеги. „Аз съм повече от развълнуван за нея“, сподели Шер в Туиър, а феновете пред съдебната зала посрещнаха новината със сълзи от радост и облекчение.

След като години наред движението #FreeBritney насочваше вниманието върху проблемното отношение към певицата от страна на баща й, който управлява живота на Спиърс след срива й през 2008 г., певицата разкри, че отдавна се противопоставя на ограниченията му.

През юни тя се обърна към съда за пръв път, като определи настойничеството като „злоупотреба“ и заяви, че баща й и други лица са отхвърлили желанието й да се омъжи за дългогодишния си приятел и да има трето дете. „Той обичаше контрола и го използваше, за да наранява собствената си дъщеря“, казва тя в показанията си.

На изслушването на 12 ноември ще бъде обсъдено пълното прекратяване на настойничеството.