Предизборна дискусия с ЛГБТИ общността в София на 21 март

Единственият засега открит за своята хомосексуалност кандадат за народен представител Виктор Лилов ще се срещне с представители на ЛГБТИ общността. На срещата, която ще се проведе на 21 март, неделя, от 18:30 часа в The Steps в София на ул. „Братя Миладинови“ 12, ще присъства и водачът на листата в 25 МИР, в която Виктор е трети, адвокатът Николай Хаджигенов.

Ние от PROUD.bg също ще бъдем там, защото участието на дългогодишния ЛГБТИ активист в листата на „Изправи се! Мутри, вън!“ предизвика множество въпроси и коментари.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Ще искаме да разберем как се съвместяват в коалицията противоположните позиции на Виктор и ръководството ѝ в лицето на Мая Манолова по отношение на брачното равенство. Ще работи ли Виктор за законодателно признаване на еднополовите двойки, осиновяването и родителските права на еднополовите семейства? И какво е мнението по въпроса на водача на неговата листа Николай Хаджигенов?

Също така ще искаме да разберем позицията на коалицията по отношение на криминализирането на хомофобските мотиви при престъпленията от омраза. България е една от малкото държави в ЕС, която не предвижда по-тежки наказания за престъпници, водени от хомофобски и трансфобски подбуди. И, ако според Мая Манолова еднополовите бракове не могат да бъдат разрешени, защото не са традиционни, то дали тя, Хаджигенов или коалицията мислят, че хомофобските престъпления също са традиционна ценност и не следва да се наказват по-строго?

Сигурни сме, че на срещата ще се повдигнат и други важни и интересни въпроси. Може да гледате на живо или онлайн в страницата на събитието във Фейсбук:

https://fb.me/e/8zttyFZW7