Ден за интерсекс видимост в Rainbow Hub

По повод седмицата за инетрсекс видимост, този петък, (29-ти октомври) Rainbow Hub ще отвори вратите си за всички, които искат да научат по-подробно какво стои зад И-то в ЛГБТИ.
Освен приятелска атмосфера с храна и напитки, през целия ден екипът на Rainbow Hub ще бъде на ваше разположение, за да отговаря на всички ваши въпроси, свързани с интерсекс темата. Като допълнителен бонус на събитието ще има прожекция на филма Ponyboi на Ривър Гало, като ще последва дискусия и отворена Q&A сесия с екип, включващ интерсекс активисти.
Събитието и прожекцията са безплатни, както всички събития на Фондация Билитис.
16:00ч. – Прожекция на Ponyboi – 19 минути, САЩ + български субтитри
Анотация:
Ponyboi работи в пералня в Ню Джърси, докато продава тялото си за пари след като е избягал от вкъщи. Интерсекс и отчужден от семейството си, той прави всичко възможно да намери усещане за принадлежност, нежност и обич в самотния живот, който води. Твърде често обаче му се налага да търпи жестокост и бездушие, за да се задоволи с парченца внимание.
Една вечер обаче в пералнята влиза мистериозен мъж. Силен и мълчалив тип, но също така мил и внимателен – и една странна, подобна на приказка среща с него помага на Ponyboi да се изправи срещу най-дълбоките си страхове и да осъзнае, че струва повече отколкото си мисли.
Съчетавайки тежката атомосфера на Ню Джърси с нежнен романтизъм, тази късометражна драма се чувства много като куиър, магическо-реалистичен риф от балада на Брус Спрингстийн. Ривър Гало използва кодовете и символиката на носталгичната американска работническа класа и ги завърта в поетични, смели и неочаквани посоки, създавайки трогателен стих за любовта към себе си, смелостта и въображението.

Повече за филма на: https://ponyboithefilm.com

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90