Потвърдено: готви се продължение на ‘Призови ме с твоето име’

Арми Хамър потвърди, че вече се работи по продължение на спечелилият куп награди гей романт „Призови ме с твоето име“.

Актьорът участва в лентата като американския студент Оливър, който прекарва една незабравимо лято в дома на италиански професор и семейството му. Драмата пожъна изключителен успех и спечели Оскар за най-добър адаптиран сценарий.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

В интервю за „Variety“ по време на Международния филмов фестивал в Торонто, Хамър потвърди, че продължение със сигурност ще има. „Ще се случи, защото вече има хора, които работят по него и се опитват да го осъществят. Какво знам и какво мога да ви кажа са две различни неща. Най-вече имам пълно доверие в художественото ръководство на  [режисьора] Лука и [писателя] Андре Асиман и всички онези, които свършиха такава страхотна работа с първия филм.“

По-рано тази година режисьорът Лука Гуаданино сподели, че обмисля продължение. Той каза пред Hollywood Reporter: “Мисля, че [СПИН кризата] ще бъде много важна част от историята. Елио ще бъде киноман и си го представям как гледа ‘Още веднъж’ на Пол Вечиали [филм от 1988 за СПИН кризата]. Това би могла да бъде първата сцена [в евентуално продължение].”

“В края на романа има 40 страници, които проследяват следващите 20 години от животите на Елио и Оливър, затова съществува някаква индикация за намеренията на автора за продължението на историята. По мое мнение ‘Призови ме с твоето име’ е първата глава от хрониките на живота на тези хора, с които се запознаваме във филма. Ако първата история е за съзряване и превръщане в млад мъж, то може би следващата глава ще бъде за мястото на този млад мъж в света, желанията му, както и какво е останало от емоционалния удар, който го направи човека, който е.”