Особеностите на гей круизовете

Преводна статия от Gay Star News:

„След като научих за смъртта на 36-годишния Джоел Тейлър, починал преди седмица след свръхдоза на борда на кораб по време на гей круиз, реших да споделя личния си опит. За съжаление, новината никак не ме изненада.

 
L’N’Q: House & Disco
 

В никакъв случай не намеквам, че всички гей круизове насърчават употребата на наркотици. Всички организатори имат стриктни забрани, но въпреки това много клиенти нарушават смело правилата и внасят наркотици, за да ‘подобрят’ изживяването. Когато се озовеш на борда, вече не си част от малцинство. Тази свобода на себеизразяване е причината много хора да се качат на гей круиз. В един момент, обаче, стереотипите се проявяват, а границата на ‘свободата’ се прекрачва.

Едно от най-отличителните неща на гей круиза са нощните партита. Всеки експериментира с вида си: кожени аксесоари, драг и т.н. Това, което се случва зад вратите, обаче, си остава тайна. Злоупотребата с наркотици е едно от най-очевидните неща. Виждал съм с очите си употреба на какви ли не наркотици в един или друг момент. Екстази, GHB, кокаин, мефедрон, кетамин. И макар и някои хора да ги взимат тайно, не мога да излъжа и да кажа, че не съм виждал употребата им в полезрението ми.

Като всяка друга гореща гей точка по света, можеш да намериш наслада на различни места и да избегнеш това, което не ти харесва. Това е и едно от нещата, които ми харесват в гей круизовете – има за всекиго по нещо. Ако искаш да купонясваш цяла нощ, да се друсаш и да спиш с различен мъж всяка вечер, имаш безкрайно много възможности. Но също така, можеш и да се разходиш по пристанището през деня, да се насладиш на изискана вечеря и да прекараш вечерта на отпускащо място.

Миналото лято със съпруга ми бяхме на гей круиз от Лисабон до Канарските острови. Купоните бяха много яки, бяха поканили международни диджеи, звукът и осветлението бяха страхотни. Въпреки че имаше ‘тъмна стаичка’ за секс, работеща денонощно, имаше и нудитска палуба, която беше много толерантна към всички типове тела. Носеха се и слухове за гей оргия в една от стаите, която е отворена през целия ден за всеки, който иска да се включи.

Един месец след като се омъжих за съпруга ми, отидохме за медения си месец на гей круиз до Мексиканската Ривиера. Тогава бях много неуверен и не успях да се отпусна в тази среда. Бях в добра форма и харесвах вида си, но не се смятах за сексуално-привлекателен. Или поне не в такава среда. Сякаш половината от мъжете на кораба бяха прекарали цяла година във фитнеса само за да се приготвят за тези две седмици. Въпреки всичко, се запознахме с нови приятели от Сан Франциско, Ню Йорк, Вашингтон и Чикаго.

И на двата круиза, на които съм бил, видях мъже от различни възрастови групи. От 20 до 70-годишни. За многообразие не бих могъл да говоря. Цветнокожи или транс мъже почти нямаше. Вероятно круиз компаниите трябва да рекламират до по-широк кръг от ЛГБТИ общности. Сигурен съм, че малкото различни на борда се чувстват изолирани и под натиск да се впишат в определени рамки.

Говорили сме с много хора за гей круизовете и мненията са противоречиви. Някои хора ги обожават и ходят всяка година. Други никога не биха отишли, защото мислят, че не се случва нищо друго освен секс, наркотици и купони. Някои дори стигат до крайните коментари, че гей круизовете са развъдник на сексуално предавани инфекции и болести. Смятам, че този тип предположения идват от хора, които никога не са били на гей круиз.

Като цяло, гей круизът е прекрасен вариант за почивка за ЛГБТИ общността с голям избор от дейности и хора с всякакви истории. Но разбирам защо не е за всеки. Можеш ли да прекараш цялата седмица, купонясвайки и правейки секс? Разбира се. Но мисля, че повечето клиенти просто се наслаждават на свободата да бъдат себе си, да посещават нови дестинации и да танцуват на хубава музика. Просто трябва всеки да разбере, че и свободата си има граници и прекрачването им носи последствия.