Осем куиър художници, които си струва да последвате

Куиър изкуството е в разцвета си в Instagram, Twitter, Patreon и другите платформи за споделяне. Представяме ви осем куиър художници от целия свят, които си струва да последвате.

Astra Zero:

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от ΛƧƬЯΛ ZΣЯӨ 🕷 (@astrazero)

Падате ли си по мускулести зомбита, разсъблечени супергерои и готически момчета? Ако отговорът е „да“, със сигурност ще харесате илюстрациите на Astra Zero, които варират от комиксови рисунки до реалистични 3D визуализации. Самият той описва изкуството си като „сексуален сай-фай куиър готик поп“.

Cauro Hige:

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Cauro Hige (@caurohige)

Cauro Hige e роден в Япония, но живее в Испания от няколко години. Той обича да рисува огромни мускулести хипермъжествени герои. „Радвам се, когато изкуството ми предизвика въображението на някой или накара хората да се досетят за някого“, споделя художника.

Miguel Hernan D.:

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Miguel Hernan D. (@mig_hd)

Miguel Hernan D. е чикано артист, който се занимава професионално с илюстрация от две години. Неговите фигури често изглеждат като плаващи в свой собствен ефирен свят. „Илюстрациите ми отдават почит към латино куиър мъжете и ЛГБТ+ културата“, признава той.

Noxsatvrn:

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от NOXSATVRN 🏳️‍🌈🔞 (@noxsatvrn)

Noxsatvrn е от консервативната страна Индонезия и предпочита да не споделя повече подробности за идентичността си, заради ситуацията на гей хората там. За щастие той изразява открито сексуалността си чрез изкуството, за което се вдъхновява от романтизма, готическото изкуство и фентъзи жанра.

Pastel Papi:

Pastel Papi е артистичния псевдоним на Хосе Флорес, който живее в Калифорния. Дигиталното му изкуство сбъдва множество фантазии и е посветено предимно на цветнокожите латино мъже. „Ще ви излъжа, ако кажа, че мъжете, които рисувам не ме привличат, макар че вкуса ми е доста по-разнообразен“, твърди Хосе.

Albron:

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Alex Bronnings (ALBRON) (@albron111)

Алекс Бронингс, известен и като Albron, е френски илюстратор, който привлече много почитатели през последните години. Цензурираните му произведения могат да бъдат открити в социалните мрежи, а нецензурираните – в Patreon. „Героите, които рисувам са много анимационни и са преувеличени образи на мои фантазии“, разказва Albron.

Dante Amoretto:

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от @danteamoretto_

Dante Amoretto твори в Копенхаген и създава еротично гей изкуство от три години. „Правя класически скици с моливи, а за дигиталното ми изкуство използвам Photoshop.“

Ryan J. Stephens:

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Ryan J. Stephens (@ryantheart)

Ryan J. Stephens от Мисури впечатлява с традиционни техники. „Харесва ми да рисувам мъже с различна форма на тялото и различен цвят на кожата. Мъжката фигура е разнообразна и красива. Изкуството ми показва това разнообразие. Мъжете не са само мъжествени, а също и нежни, емоционални и страстни.“