НОСИ ЛИ ОРАЛНАТА ЛЮБОВ ВЪРХУ ЖЕНА ЗДРАВОСЛОВНИ ПОЛЗИ?

Според лекари, оралното стимулиране на женските полови органи теоритично би могло да носи здравословни ползи за активния партньор.

70% от вагините съдържат бактерия, наречена Lactobacillus, която произвежда киселина, поддържаща неутрално pH. Бактерията се среща и в червата и действа като естествен пробиотик, който влияе положително на редица здравословни проблеми, от алергии до алцхаймер.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Сайтът Broadly се е допитал по темата до доктор Хелена Мендес-Соарес, която е потвърдила вероятността за такива ползи. „Мисля, че е възможно, но не много вероятно,“ отговорила тя. „Не съм запозната със изследване по тази тема.“

За да действа като пробиотик, течността, произвеждана от вагината, трябва да съдържа достатъчно количество бактерия. Тя също така трябва да пътува безпроблемно до долните черва, без да бъде засегната от стомашните киселини.

Според д-р Мендес-Соарес, за да има реален ефект, човек трябва да поеме между 10 грама и 10 килограма вагинална течност. Но тя добавя, че това вероятно би довело до пренасяне и на други, опасни бактерии и вируси.

Накратко, ако това е единствената причина да заровите глава между краката на жена, губите си времето.