Смей се с GLAS: Драго Баго

Смехът е радост, смехът е удоволствие, смехът е кураж и спасение!

На 13 юни на сцената на клуб Carrusel с личните си истории ще излязат четирима познати и много интересни личности, за да създадат нова история в Българския стенд-ъп. Водеща на събитието ще бъде Елза Парини, първата драг дама на България. След събитието оставаме за парти с DJ set Julieta Intergalactica. И докато остават по-малко от 50 билета онлайн и десетина в Pride Info Center, който може да посетите на адрес Ул. Шипка 23, ще ви срещнем с втория участник в очакваната вечер.

  • Как би се представил на читателите на PROUD?

Аз съм Драго Баго – хлапе на 36. Развеждам хора от повече от десет години, но не като гид, а като адвокат – занимавам се с граждански дела. Всеки ден, щом приключа с работните ангажименти, кантората ми се превръща в място, в което се пишат сценарии и се продуцират филми. Установих, че у мен се боричкат поне шест хлапета, които се карат кое да седне на волана и да управлява тялото ми. Най-голямото е интровертче, но другите все го бият и не му дават да се изрази, затова често хората бъркат, че съм екстроверт. В свободното си време пея, пиша, пътувам, отглеждам квас и пекарството ми е страст. Когато пея, приятелите ми ме наричат истинската Мари Яилиева.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 
  • Какво те кара да се усмихнеш? А да се смееш с глас?

Възвратните глаголи в българския език. Благодаря, че не зададохте въпроса като „Какво те УСМИХВА?“. Побеснявам! Иначе, най-често ме карат да се усмихвам хòрата. Обичам хòрата. Всъщност те са основният източник на смях. Без хора тази планета нямаше да е толкова смешна.

  • Какво да очакват хората от първото куиър stand-up комеди шоу?

Какви очаквания? Ще им е по-хубаво без очаквания. И в живота е така. Научих се да контролирам очакванията си и сега непрекъснато получавам изненади вместо разочарования. Много е хубаво!

  • Защо е важно да се смеем?

Смехът е радост, смехът е удоволствие, смехът е кураж и спасение! Само се замислете – когато човек се влюби, притаява дъх и забравя да диша. Смехът винаги е предпоставен от вдишване и е придружен с издишни движения – така помага на хората да не забравят да дишат и да не пукнат от обич. Ако не беше смехът, щяхме да имаме флакончета със спрей против любов, като при астматиците. Сигурен съм!

Смей се с GLAS” се продуцира от Оля Малинова в партньорство с фондация GLAS. Цялата тази революция се случва с подкрепата на Стоян Радев.

Вратите отварят в 20:00 ч., начало – 21:00 ч. Елате навреме, за да ви е удобно. Стандартните билети не гарантират седящо място и гостите ще бъдат настанявани по реда на пристигане. Всички VIP билети са с гарантирано седящо място на маса/сепаре. Събитието е с LGBTQIA+ тематика и няма да се допускат лица под 18 години, поради експлицитното съдържание на темите.

Билети може да закупите от тук, а физически билети може да закупите във всички каси на EasyPay.