Куиър събитията, които си заслужава да посетите този уикенд (03-05 май)

Чудите се къде какво да правите през уикенда? Няма страшно! PROUD.bg винаги е насреща! 

RPDR Viewing Party: Dragracadabra

 
L’N’Q: House & Disco
 

Къде: One to One (ул. Позитано 22, София)

Кога: 3 май (петък) от 21:30

Станалите вече традиция петъчни прожекции на новите епизоди на легендарното драг риалити шоу RuPaul’s Drag Race, организирани от GLAS Foundation, си имат нов домакин – Club One to One. Заповядайте този петък (3 май), от 21:30 ч., на първата прожекция от поредицата, в която ще видим кралиците на Mama Ru да се състезават в магическо шоу. Коя ще извади белия заек от шапката и коя ще изчезне завинаги от екраните – елате да проследим заедно! Само още няколко епизода ни делят от големия финал, затова залозите стават все по-големи. След края на прожекцията не бързайте да си тръгвате, а започнете уикенда с петъчното парти на One to One. Водещ на прожекциите в One to One ще бъде отново „бруклинската“ икона от Младост Ally Witch. Всяка прожекция ще бъде придружена от изненади и игри, създадени специално от Stoyan Lesev, администратор на най-голямата Facebook фен група на предаването у нас – RuPaul’s Drag Race Bulgaria.
Очаквайте както подобава и липсинкове на живо, а ако и вие искате да покажете възможностите си пред местната публика или просто да дебютирате с новата си драг персона, не се колебайте да се свържете с Ally, за да ви запази място под прожекторите! Входът в клуба през цялата петъчна вечер за всички гости на събитието ще бъде свободен!

https://www.facebook.com/events/594591117618000/

Rainbow Rays 2: Пресеченост

Къде: Rainbow Hub (ул. Любен Каравелов 24, ет.1., София)

Кога: 4 май (събота) от 14:30

Какво е общото между сексизма, расизма, ЛГБТИ-фобията и икономическите неравенства? Как различните маргинализирани идентичности си взаимодействат, за да създадат уникално преживяване на неравнопоставеност? Какво е привилегия, до кого се отнася, в какво се изразява? Какво значи пресеченост и как са свързани различните борби за социална справедливост? Как всичко това се отнасят до мен и какво мога да направя? На тези въпроси ще се опитаме да си отговорим в събота, 4 май в Рейнбоу хъб.

https://www.facebook.com/events/472729563465852/