Въведение в балната култура и уъркшоп с иконата на гръцката бална сцена Тила Кареола

Тила Кареола, майката-основател на House of Kareola, Гърция и съдия на LOVE Affair Ball ще бъде отново в софия на 9-ти април за да ни запознае детайлно с петте елемента на vogue fem(me): catwalk, hands performance, duckwalk, spins&dips и floorwork. Тази форма на vogue, появила се като естествена еволюция на vogue the old way, се характеризира със свръхженствени движения, музикалност, драматичност и атлетизъм.
Тила започва да се интересува от воугинг още първия път, когато вижда тази форма на танц по телевизията като малко дете, по време на предаване за клипа Vogue на Мадона, който показва части от документалния филм Paris is Burning. Пътува до Ню Йорк и има възможността да се учи от Danielle, майката на House of Amazon Leiomy Maldonado, иконичния баща на House of Mugler Arturo Miyake Mugler, от и нейния ментор и баща в балната култура, иконата Stan (преди част от Milan). За пръв път върви бал през 2015 по време на световноизвестната клубна вечер Vogue Knights (Ню Йорк) и оттогава е вървяла на балове в САЩ и в цяла Европа. Тила е също и майката-основател на the House of Kareola, първата къща на гръцката бална сцена – една млада, но бързо разрастваща се местна сцена, която е силно подкрепена от гръцката ЛГБТ+ общност. Тила преподава Vogue Fem от 2016 насам и продължава да преподава из цяла Гърция.
На събитието ще имате и чудесната възможност да научите повече за балната култура, от която воугинг е неразделна част, и да зададете своите въпроси. Носете си удобни дрехи. Танцуваме по чорапи или чисти равни спортни обувки.
Датата е 9-ти април, събота, от 16:00, а мястото е ХОД движенческа лаборатория.  Програмата включва Разговор & въпроси/отговори за балната култура (ballroom), загрявка, упражняване на елементите на vogue fem и работа над фрийстайл уменията, които са изключително важни за всеки един воугър.
Събитието е организирано от обичайните заподозрени – Миряна Ташкова a.k.a bumblepig и с подкрепата на PROUD.bg и фондация GLAS. Фондация GLAS дава възможност на двама желаещи да участват в събитието безплатно. Как да се запишете за играта?  Последвай страницата на GLAS в инстаграм и заяви в коментар, че искаш да участваш, под поста за събитието. Край на играта и обявяване на победителите: 04.04.2022, 18.00ч.
Събитието е отворено за хора с всякакво танцово ниво, и е безопасно пространство за ЛГБТ+ хора.