Как да се справите в гимназията, когато сте прикрити?

Много хора имат редица причини да се крият през гимназиалните си години. Това не означава, че те са страхливци и не са смели. Ученическата среда не винаги е най-благоприятната за ЛГБТ+ младежите. Надяваме се, че нашите съвети ще ви помогнат да се справите по-лесно с този труден период:

Ако имате достъп до психотерапевт, възползвайте се:

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Не всеки ученик има лесен достъп до психотерапевт, но ако има как е добре да се виждате с такъв. Не е нужно да страдате от тежка тревожност или депресия, за да прибегнете до помощта на такъв специалист. Не е нужно и да казвате на родителите си, че сте с различна сексуална ориентация или полова идентичност. Повечето терапевти ще ви гарантират анонимност, стига да не страдате от самонараняване или да планиране да нараните друг човек. Това означава, че ще може да говорите за тревогите си и за сексуалните си влечения с възрастен човек, без да се притеснявате, че той ще каже на родителите ви.

Свържете се с други ЛГБТ+ младежи онлайн:

Социалните мрежи могат да бъдат полезно място, чрез което ще откриете други ЛГБТ+ младежи, които преминават през същите трудности като вас. Ако искате да останете по-анонимни, използвайте отделен профил, акаунт и интернет прякор. Също така не се срещайте с непознати, без да имате доказателство кой стои от отсрещната страна, не давайте на никого адреса си и името на училището си и спрете незабавно комуникация с всеки, който ви кара да се чувствате некомфортно.

Избягвайте учениците, които използват хомофобски език:

Ако се засмеете на хомофобски шеги, това може и да заблуди някои от съучениците ви, но едва ли ще окаже добро влияние върху психичното ви здраве. Заобиколете се с приятели, които казват позитивни неща за ЛГБТ хората или са неутрални и избягвайте тези, които използват хомофобски език. Не е нужно да се разкривате пред приятелите си в гимназията, но е хубаво да прекарвате времето си с такива, които ще ви карат да се чувствате добре.

Възползвайте се от всички ЛГБТ+ медии и източници:

Понякога достъпа ви до медии може да бъде ограничен, но не забравяйте, че Netflix винаги е на един клик разстояние, а в почти всяка книжарница може да намерите поне една книга с ЛГБТ+ герой или сюжет. В интернет също ще намерите много статии и видео материали, които ще ви обогатят, успокоят и накарат да се чувствате по-добре. Не забравяйте и за секунда, че извън стените на малкия град и гимназията съществува един широк и свободен свят, който ви очаква с нетърпение.

Автор: Кейси Шийтс