Интересни събития, които може да посетите на 1-ви декември

Световният ден за борба със СПИН обещава много интересни културни събития, които може да посетите, настрана от многобройните партита, посветени на музиката на Фреди Меркюри.

Театър “Реплика” представя документалното представление “Заполярная правда – истина отвъд полярния кръг” по пиесата на Юрий Клавдиев в Националния студентски дом от 20:00. Пиесата е написана на базата на интервюта с носители на ХИВ и разказва за четирима младежи, които се превръщат в приятели. И четиримата са болни от СПИН, но това е само външният белег, по който си приличат. Разговорите им за живота и смъртта, за Бог, за силата и слабостите, на които всеки е способен, ни връщат към причините ни да сме живи. За тях болестта СПИН е дар, а смисълът е в заедността и споделянето на нещата, които определят като даденост. Четиримата герои живеят в Норилск – град отвъд полярния кръг, едно от най-студените и екологично замърсени места в света. На пръв поглед те са отхвърлени, болни и сами, но всъщност са пълни с живот, щастливи приятели, винаги готови да си помагат.

 
L’N’Q: House & Disco
 

https://www.facebook.com/events/122222798691897/

В Дом на Културата “Искър” от 19:30 ще се проведе концерт по случай Световния ден за борба с ХИВ/СПИН с подкрепата на Националната АНТИСПИН Коалиция и Посолството на САЩ. Той е организиран от младежки клуб С.У.П.Е.Р, които са предвидили увлекателна програма, вкючваща различи изпълнители от столични училища, и кратки quiz-ове, които по лесен и забавен начин да спомогнат за увеличаването на осведомеността отностно ХИВ/СПИН. Специален гост ще бъде поп певицата Прея. Билетите са на символичната цена от 5 лева.

https://www.facebook.com/events/2185234078462268/