DRAGотилница: La Ciociara

 
BHK Banner
 

Тази неделя предстои първото издание на DRAGотилница, организирано от фондация Билитис и Куиър Въртележка. Първата по рода си драг работилница ще въведе участниците в света на драг изкуството. DRAGотилница ще създаде пространство за творчество, взаимно учене, експериментиране и забавление, в което да се роди ново поколение драг артисти.

Работилницата ще се проведе на датите: 19 септември, 26 септември, 2 и 3 октомври от 14:00 до 18:00 часа. Финално събитие: 10 октомври

Една от емблематичните драг кралици в Куиър Въртележка е La Ciociara, която винаги впечатлява с визия и концепции. Ето какво сподели тя в специално интервю за PROUD.bg:

Как би описала La Ciociara?

La Ciociara e драг образ създаден преди 2 години, вдъхновен от динамичната роля на половете в днешното общество. С чорлава коса и сценична треска, тя предизвиква конвенционалните очаквания за женственост. La Ciociara поставя огледало пред публиката и разклаща съвременното схващане за жената като фетишизиран образ.

Какво е  драг изкуството за теб? 

За мен драг е превъплъщението на един човек в образ, изразяващ себе си. Който използва различни способи, за да предаде посланието си на публиката. Артист. И мисля, че е много важно човек да има себерефлексия в драг изкуството. 

Три неща, които са необходими на един драг артист?

Желание, непримиримост и въображение!

Какви трудности срещаш?

В началото най-трудно ми беше излизането пред публика, имах голяма сценична треска, но с времето я преодолях. Сега може би трудност е култивирането и надграждането на многопластовия образ, който представлява La Ciociara.

Какво да очакват участниците в DRAGотилницата?

Да се запознаят с колектива на Куиър Въртележка, да видят нашите различните гледни точки относно това обширно изкуство и да чуят нашите драг истории. Много практически съвети, мнения, трикове, брокат и добро настроение.

Какъв съвет би дала на някого, който би искал да се занимава с драг?

Може би първо да имат ясна представа какво е драг изкуството за самите тях и как искат да представят себе си чрез него.

La Ciociara и останалите драг артисти от Куиър Въртележка може да гледате утре, 18-ти септември от 18:00 ч. в Koncept Space на „NOT A PHASE VOL. 2“.

Хареса ли ви статията?

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина