PROUD.bg Presents: Звуците на октомври 2021

 
BHK Banner
 

В месечната рубрика PROUD.bg подбира новите албуми, които не трябва да пропускате! През октомври, докато есента настъпваше, ни беше малко носталгично и меланхолично, не само заради емоционалния сингъл на Адел, а и заради следните албуми:

ABBA – Voyage

Завръщайки се с първия си студиен албум от 40 години насам, шведските поп титани се опитват да постигнат привидно невъзможното: да балансират между примамливата носталгия и притегателната сила на днешния ден. Удивителното е, че те успяват да го направят.

Наследството на групата може би леко помръква през 80-те години на миналия век, след раздялата им в началото на десетилетието, но от началото на 90-те и особено след излизането на „ABBA Gold“ през 1992 г. – следите на ABBA могат да бъдат открити във всяко кътче на културния живот – от мюзикъли до филми, от Мадона до музеи. Именно заради легендарното име, които са иградили за себе си, събирането на групата може би се струва излишно на някои фенове.

Нашият PROUD.bg pick от албума: “I Can Be That Woman”

Слушайте Voyage в Spotify тук.

 

Lana Del Rey – Blue Banisters 

Blue Banisters – сгушена между две немски овчарки, спокойна и пасторална, отдалечена от света. Вторият албум на Лана Дел Рей за тази година е широкообхватно изследване на таланта ѝ на текстописец, лишено от естетическите граници, които тя често поставя около творбите си. След десетилетие на успехи и полемики около творчеството ѝ, е лесно да приемем за даденост нейната стабилна еволюция като артист.

В Blue Banisters има усещане за игривост, безгрижие и свобода. Ако предшественикът му, Chemtrails Over the Country Club, беше най-традиционното дело на Лана – малко монохромна колекция от песни в средно темпо, изпълнени на пиано и акустична китара, то тези 15 песни имат по-безгранична визия. Една от най-интересните песни, заключителната „Sweet Carolina„, съчетава зашеметяващо, деликатно вокално изпълнение с текст, вероятно посветен на сестра ѝ.

Нашият PROUD.bg pick от албума: “Black Bathing Suit” и „Dealer“

Слушайте Blue Banisters в Spotify тук.

Хареса ли ви статията?

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина