PROUD.bg Presents: Звуците на април 2021

В месечната рубрика PROUD.bg подбира саундтрака на месеца aka новите музикални албуми, които в никакъв случай не трябва да пропускате. През април посрещнахме емоциите на дългоочакваната пролет под звуците на:

Birdy – Young Heart:

 
L’N’Q: House & Disco
 

Последните години са се оказали трансформиращ период за английската певица Birdy, започнала кариерата си преди цяло десетилетие като 13-годишен вундеркинд със смели мечти. „Young Heart“ е значително по-интимен и минималистичен запис от грандиозния си и мелодраматичен предшественик „Beautiful Lies“. Темите за любовта и раздялата не са нещо ново за творчеството на Birdy, но този път те са развити от значително по-реалистична и сурова перспектива. В резултат на това албумът наподобява красив и смел портрет на чувствителен млад артист, който не спира да преоткрива себе си и да търси бягство от болката.

Слушайте „Young Heart“ на Birdy в Spotify.

Charlotte Cardin – Phoenix:

Когато започва да работи по “Phoenix”, канадката се изолира в апартамента си и започва да композира по вече познатата формула от миналото, но всичко се променя, когато тя решава да се обърне към мениджъра си Джейсън Брандо за помощ и двамата обединяват сили за създаването на възможно най-катарзисните и въздействащи парчета. Обединяващата нишка между разнообразните парчета откриваме в магичния глас на певицата, който винаги остава на предна линия, и непринудената инди атмосфера.

Слушайте „Phoenix“ на Charlotte Cardin в Spotify.

Demi Lovato – Dancing with the Devil… The Art of Starting Over:

“Dancing With the Devil… The Art of Starting Over” е доказателство, че мястото на Demi Lovato през 2021 година е в светлината на прожекторите. Певицата, която през 2018 година претърпя свръхдоза и се размина на косъм със смъртта, има още какво да даде на света, а седмият ѝ студиен албум е емоционална одисея, която проследява всички върхове и падения в живота на Demi с неочаквана искреност. Голяма част от песните правят завои и се фокусират върху различни влияния, но успяват да се сработят за впечатляващ и сравнително консистентен финален резултат.

Слушайте „Dancing With the Devil… The Art of Starting Over“ на Demi Lovato в Spotify.

London Grammar – Californian Soil:

Третият албум на инди бандата London Grammar се фокусира върху опита на вокалистката Хана Рейд като жена в музикалната индустрия. Най-динамичният проект в кариерата на британците, „Californian Soil“ конфронтира мизогонията и дава възможност на талантливата фронтдама да поеме контрол над наратива за групата. Всичко това се случва под звуците на изненадващи танцувални синтпоп удари и вече познатите атмосферични балади, способни да те хипнотизират и погълнат жив.

Слушайте „Californian Soil“ на London Grammar в Spotify.

Manchester Orchestra – The Million Masks of God:

Вече почти две десетилетия Manchester Orchestra успяват да напипат правилния баланс между светлината и мрака, между интроспекция и агресия. Този път везните се накланят изненадващо към по-нежната страна на групата. „The Million Masks of God“ се доближава най-вече до „Hope“, но е далеч по-обран и саундтраков, а качествата му блестят най-силно, когато албумът се слуша като последователен проект, в който песните преливат една в друга, а избрани мотиви се допълват и преплитат умело.

Слушайте „The Million Masks of God“ на Manchester Orchestra в Spotify.