Що е то хоросексуалност и има ли почва у нас?

„Хоризонтално с Анджелика“ е кратка иронично-саркастична рубрика на Angelica Summer за коментари, анализи, мнения и рефлексии, свързани с актуалните събития и проблеми в България, както и теми от сферата на ЛГБТИ+ културата.

Колаж: Радослав Стоянов

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Живеем в особени времена. Карантина, локдаун и ваксини, доставени в бусове за кренвирши. Хаосът е повсеместен. Фалшивите новини пъплят навсякъде, а истината, сгушена някъде там в ъгъла между фейсбук статуса на най-добрия ти приятел и емисията новини.

Ето защо мисля, че е важно да концентрираме усилия около истински важните неща, а именно да си поговорим за това що е то хоросексуалността и има ли тя почва у нас?

Хоросексуалността е сравнително нова сексуалност, открита някъде около 90-те години в България. Не е съвсем ясно какво я поражда и как се предава. Знаем със сигурност, че е силно заразна. Последни научни изследвания сочат, че предаването се случва по линията баща-син. Хоросексуалността е вероятно едно от най-енигматичните явления в природата и огнището й се намира в Калофер. Хоросексуалността няма нищо общо с жените. Пределно ясно е, че жени никога не са можели, а няма и да могат да танцуват добре хоро – или поне не толкова добре, колкото мъжете. Хоросексуалността е най-мъжката, най-праведната и най-християнската сексуалност.

Но какво представлява всъщност хоросексуалността и в какво се изразява тя?

Има няколко много прости начини да я идентифицираме и наши специалисти по хоросексуалност изготвиха кратък списък със симптоми, чрез който може да разпознаеш дали и ти си хоросексуален.

Будиш ли се рано сутрин на Йордановден с изтръпнали от желание крайници да се разкършат в ритъм 7/8?Запазил ли си още от есента едно последно шишенце сливова, в готовност за действие? Забучил ли си трибагреника на двора, за да го развееш на хорото? Приготвил ли си потури, калпак и носия (без значение, че носията вероятно е имитация)? Считаш ли, че тази работа с короната е измишльотина и че сръбнеш ли от ракийката, вирусът сам ще си умре? Мислиш ли, че тия ваксини от Бил Гей са вредни, причиняват аутизъм, изменят ДНК-то и по-добре изобщо да не си я слагаш? Изпитваш ли силна възбуда от мисълта да си в близък физически контакт с огромна група мъже? Изпитваш ли желанието да се съблечеш гол пред тях и да се плацикате заедно, докато горещите ви космати тела се отъркват едно у друго под звуците на гайда? Изпитваш ли удоволствие от това да си вееш байряка? Считаш ли, че гей парада е едно ненужно парадиране, навиране в очите на начина на мислене, живота, традициите и идеите на една група мъже над останалите?

Ако отговорът ти на повече от един или на всички въпроси е „да“, то тогава имам лоши новини за теб. Редно е сериозно да се замислиш и да предприемеш нужните противоепидемични мерки, за да спреш разпространението на хоросексуалността. По всяка вероятност и ти самият си хоросексуален. За хоросексуалността, слава Сорос, има измислено лечение: спазване на нужната социална дистанция от 1, 5 м, ограничаване на социалните контакти, редовно миене на ръцете, носене на маска в затворени пространства и помещения и когато се намираш в затворено пространство за повече от половин час, проветрявай помещението.

И, не забравяй – важното е да сме живи и здрави – до година, до година, до ваксина!