Не давай власт на омразата, дай власт на любовта

Автор: Глория Филипова

На 26 май 2019 предстоят избори за членове на Европейския парламент. Това е страхотна възможност да участваме в определянето на бъдещето на Европа!

 
L’N’Q: House & Disco
 

На тези избори ще изберем депутати, които ще участват в следващия мандат на Европейския парламент и ще определят посоката, по която ще поеме Европа в следващите 5 години. Каним всеки да даде своя глас, за да сме сигурни, че водещите политици в Европа ще подкрепят правата на ЛГБТИ хората и ще живеем в сигурна и приемаща Европа.

ЛГБТИ организациите Билитис, ГЛАС и Действие призовават ЛГБТИ и хората и нашите съюзници да дадат своя глас на 26 май. В рамките на кампанията “Не давай власт на омразата, дай власт на любовта”,  те призовават да гласуваме за кандидатите, които подкрепят човешките права и Европейските ценности на равенство и приемане. Следете техните канали за още информация. Кампанията е спонсорирана от ИЛГА-Европа, най-голямата ЛГБТИ организация на континента.

Междувременно ИЛГА-Европа стартира своята “ComeOut” (разкрий се) кампания, в която кани кандидатите за европдепутати да заявяват своята подкрепа към ЛГБТИ хората и да дадат публично обещание, че ще защитават ЛГБТИ правата ако бъдат избрани. Тук можете да видите кои кандидати от България са подписали до момента.