Филмът „Заличено момче“ ще бъде прожектиран на фестивала Cinelibri

Издателство Колибри и Single Step организират специална прожекция на филма „Заличено момче“ в присъствието на автора на мемоара Гарард Конли. Събитието е част от кино-литературния фестивал CineLibri и ще се състои на 6 октомври в София от 20:00 (Кино Люмиер LIDL), на 7 октомври във Варна от 19:00 (Фестивален и конгресен център Варна) и 8 октомври в Бургас от 18:30 (Eкспозиционен център Флора).

Сюжетът проследява деветнайсетгодишният студент Гарард Конли, който бива принуден да се включи в програмата „Любов в действие“ на подкрепяната от църквата конверсионна ексгей терапия, която претендира, че „лекува“ хомосексуалността. В противен случай той ще изгуби семейството, приятелите си и Бог, към когото отправя молитви всеки ден от съзнателния си живот.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Гарард Конли, с който българските читатели и зрители ще могат да се срещнат на прожекциите, е американски писател и ЛГБТ активист. Конли е автор на подкаста UnErased, в чиито четири епизода с помощта на многобройни интервюта и архивни материали изследва историята на конверсионната терапия в Америка. Негови произведения са публикувани във в. „Ню Йорк Таймс“, сп. „Тайм“, на уебсайта „Хъфингтън Поуст“, сп. „Вирджиния Куотърли Ривю“ и др. През 2016 г. Конли е преподавател по английски език в Американския колеж в София. Живее в Ню Йорк със съпруга си и в момента работи над първия си роман.

Нашето ревю на екранизацията към „Заличено момче“ може да прочетете тук.