ЕКСПЕРТИ ПРЕДУПРЕЖДАВАТ, ЧЕ ПОРНОТО НОСИ РИСК ОТ ЕРЕКТАЛНА ДИСФУНКЦИЯ

Водеща британска психосексуална терапевтка твърди, че лесният онлайн достъп до изобилие от порно е причина за здравословни проблеми при мъжете.

Анджела Григъри смята, че ръста на броя на младите мъже, страдащи от сексуални проблеми, се дължи именно на порнографията. Тя казва, че все повече и повече мъже под 30 години страдат от еректална дисфункция, след като се пристрастяват към онлайн порното.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

„През последните 16 години, и особено през последните пет, наблюдавам увеличение на броя на младите мъже, които биват пращани при мен,“ казва тя пред BBC Newsbeat.

„Някога повечето мъже, които посещаваха клиниката ни заради еректална дисфункция, бяха на средна възраст и проблемите им бяха свързани с диабет и сърдечно-съдови заболявания,“ обяснява тя. „Младите мъже, които идват при нас сега, нямат подобни заболявания. Те вече са били изследвани от личните си лекари и всичко им е наред.“

„Затова един от първите диагностични въпроси, които задавам сега, е относно порнография и мастурбационни навици, защото това е вероятната причина за проблеми с поддържане на ерекция с партньор.“

Скорошно проучване показа, че почти половината гей и бисексуални мъже казват, че са използвали порнографията, за да ‘научат’ повече за гей секса. Причината е, че никъде другаде не получават информация на тази тема. Активисти твърдят, че нуждата от използване на порно тласка младежите към рискови практики и нереалистични очаквания. 13% от участниците в проучването казват, че са правили секс без презерватив, след като са гледали bareback порно.