5 ХРАНИ, КОИТО ЩЕ ПОДОБРЯТ СЕКСА

 
Sofia Pride 2023
 

Не говорим за странни отвари, забъркани на новолуние, или скъпи за намиране стриди, а за лесни и истински храни, които имат потенциал да подобрят сексуалния ни живот.

Oвесени ядки

Не само за здрав сексуален живот, но и за здраво сърце, овесените ядки понижават холестерола, но и са отличен източник на вид амино-киселина, която помага в синтезирането на газ, който пък разширява кръвоносните съдове. А ако кръвоносните ви съдове и артерии са отпушени, кръвта може да преминава свободно до където е нужно, в нашия случай – гениталиите.

Спанак

Спанакът съдържа големи количества магнезий, който също отпушва добре кръвоносните съдове, а фолиевата киселина в него пък удря едно рамо в по-доброто представяне в леглото.

Праскови, грейпфрути и портокали

Мъжете, които консумират минимум 200 милиграма витамин С на ден, подобряват броя и подвижността на сперматозоидите си, според изследване на научния клон на Университета в Тексас.

Яйца

Определено не са най-чувствените храни в секс менюто, друго си е да ядеш праскова и по устните ти да се стича сок, но е трудно друга храна да ги победи по отношение на здравото тяло. Яйцата са богати на витамин В6 и В5, които помагат за балансиране на нивата на хормоните и успокояват стреса. Яйцата също така доставят повече естествен протеин от всяка друга храна, включително и телешко.

Тъмен шоколад

Шоколадът с над 70% съдържание на какао съдържа съставка фенилетиламин, която кара тялото да произвежда онези ендорфини,  които се освобождават при секс. А също така и повишава чувството за привличане между двама души. Две парчета на ден или около 100 калории са напълно достатъчни, така че да не навредят на диетата ви, стига да са хапнати през деня, а не преди лягане.

Хареса ли ви статията?

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина