Добре дошли на фестивала ПРИЗМА

Поредната атака. Преди два дни в Рейнбоу хъб нахлуват десетима нациста, предвождани от Боян Расате, които потрошават общностния ни център, а кандидат-президентът удря активистка и наша приятелка в лицето и на излизане я заплашва с нож. Гневът ни от случилото се трудно може да се опише с думи.
Като никога, може би предизборно, се вдигна повече политически шум от обикновено.
Но ние от опит си знаем, че това ще бъде новина само още ден-два, че сега сме удобен трамплин за политически кампании, а до края на седмицата терорът, който за нас е ежедневие, вече няма да е на дневен ред за никоя партия.

 

На нас обаче ни омръзна. За всеки опит на нацисти да сломят духа на общността ни, ще отвръщаме с по една грандиозна ЛГБТИ инициатива, която да ни сближи още повече и да ни направи по-силни.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 
Добре дошли на фестивала ПРИЗМА. Заедно ще гледаме кино, ще рисуваме, ще готвим, ще си говорим за куиър феминизъм, за безопасен секс, за общности, за гняв, за солидарност, за съпротива и какво ли още не, ще танцуваме, ще се забавляваме и най-вече – ще създадем пространство отвъд страха.

 

В продължение на два месеца през пролетта на 2022 ще залеем публичното пространство със събития, които по редица начини ще се фокусират върху връзките между ЛБТИ движението и феминизма. От принципите на солидарност и взаимна грижа, които ги обединяват, до историята им, те са абсолютно неразделни, но на нас ни се струва, че това прекалено рядко е тема на разговор. С ПРИЗМА заедно ще променим това, но не си мислете, че ви очакват сухи лекции, напротив. В ПРИЗМА ще има драг, караоке, работилница за утопии, лесбийско кино, и още; а освен многото събития, ще можете да посетите и изложба на ЛБТИ артисти (очаквайте отворената ни покана скоро!).“

 

Следете страницата на ПРИЗМА във фейсбук за повече информация през идните седмици и месеци!
Проектът е подкрепен от Български фонд за жените.