Поредна атака срещу ЛГБТ общността в България

Днес, 30-ти октомври от 17:00 се състоя Общностната среща с Мелиса и Емили в общностния ЛГБТИ+ център Rainbow Hub. Около 18:00 срещата е прекъсната от група от около 10 мъже и жени, които нахлуват в Rainbow Hub, начело с Боян Расате и вандализират пространството, трошат техника и мебели, удрят и активист на фондация Билитис – Глория Филипова. Това се случва броени дни след входирането на петицията от над 8000 подписа в подкрепа на добавянето на анти-ЛГБТИ престъпленията от омраза в българското законодателство. Напомняме, че Боян Расате е кандидат за президент на предстоящите президентски избори, които ще се проведат след няколко седмици.

„Това е не просто недопустимо в една правова държава, а е сигнал за беззаконие и ненаказаност. Надяваме се властите да разследват внимателно случая, а Боян Расате и отговорните да понесат последствията за действията си.“ споделят от фондация Билитис в своята фейсбук страница.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

„Боян Расате и още няколко жени и мъже влизат посред бял ден и за минути потрошават общностния ни център Rainbow Hub, в който тече събитие. Удрят човек и крещят “викнете полиция”, докато правят всичко на пух и прах. Потрошават чужда собственост и удрят човек без да им мигне окото. София, 2021 г. Толкова уверени в прямотата на действията си се чувстват тези хора, за да направят подобна постъпка. Това е тотално беззаконие и арогантност. Ние сме се превърнали в Дивия запад. A Боян Расате не може да бъде задържан от полицията, защото е кандидат за президент и се ползва с имунитет.“  споделят от фондация GLAS.