Академия за ЛГБТ+ активисти през август

Фондация Билитис, заедно с фондация GLAS и ЛГБТ организация „Действие“, представя академия за обучение на активисти от ЛГБТИ+ общността в периода 5-7 август, 2022. Активистката академия е насочена към всички ЛГБТИ+ хора над 18 години, които имат интерес към развиване на лидерски умения и познания в сферата на активизма. С приоритет ще бъдат разглеждани кандидатури на ЛГБТИ+ хора от различни уязвими групи. Местата за участие са ограничени.

По време на обученията в рамките на академията участниците ще имат възможност да научат повече за това как се създават успешни кампании, събития и акции, както и ще получат нужните знания за справяне с настоящите предизвикателства пред ЛГБТИ+ общността, умения за работа с общности и как практически да реализирате общностна инициатива под формата на проект.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

След академията пет от идейните проекти на участниците ще имат възможността да получат финансова подкрепа, чрез която да разработят свои собствени инициативи, събития или акции. В целия процес ще бъдете подкрепени от активисти с дългогодишен опит в областта.

Академията ще се проведе съвсем близо до гр. София и ще обхваща дните 5, 6 и 7-ми август, при спазване на абсолютно всички противоепидемични мерки. Всички разходи за участието ще бъдат изцяло покрити от Фондация Билитис.

Формата за записване може да откриете на сайта на Фондация Билитис.