Фондация GLAS и партньори организират специално събитие за PrEP в клуб One to One

Какво е PrEP и кога и как се използва? Как действа и носи ли рискове?

На тези и други въпроси ще отговори в първо лице британският активист Уил Нътланд, който идва в България по покана на Фондация GLAS. Той ще е гост на събитието PrEP TALKS, посветено на темата за PrEP (или т.нар. предекспозиционна профилактика, т.е. превантивното хапче срещу ХИВ), което се организира съвместно от фондацията, Checkpoint София и нощния клуб One to One с медийното партньорство на PROUD.bg.bg.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Уил Нътланд е специалист по въпросите за здравето и социалната справедливост, изследовател и писател. През 2015 г. той става съосновател на PrEPster – проект, който се стреми да обучава и агитира за достъп до PrEP в Англия и не само. Отскоро се занимава с проучвания в областта на самоличната превенция на ХИВ от типа „направи си сам“ и как хората могат да се сдобиват в PrEP извън установените канали на здравната система.

Веднага след срещата Фондация GLAS ще представи френския игрален филм „Париж 05:59: Тео & Юго“ на режисьорското дуо Оливие Дюкастел и Жак Мартино. Този много френски филм започва с една от най-дългите секс сцени (20 минути), правени някога в киното, която обрисува първата среща в парижки гей секс клуб между двамата главни герои Тео и Юго. Те се откриват с очи измежду голите тела в заведението и преживяват неподозирана емоция, запечатана умело от окото на камерата.

През оставащите часове от нощта те обикалят улиците на Париж, докато лентата проследява опознаването, сближаването, страховете и тревогите на двама души, които търсят смисъл и любов в един полудял свят. Действието на филма започва в 4:27 ч. и приключва в 5:59 ч. сутринта.

„Париж 05:59: Тео & Юго“ печели съвсем заслужено наградата на публиката за ЛГБТ филм (Teddy Awards) на Берлинското биенале през 2016 г.

Филмът е пълноцветен, на френски с български субтитри.

Срещата и прожекцията ще се проведат на 18 април, в клуб One to One (ул. Позитано 22, София) с начален час 19:00 ч. Вход свободен.

За повече информация посетете Facebook събитието на инициативата.