БЛИЗО с НОВА ДАТА за Sofia Pride Film Fest

Филмът „Близо“ с нова дата – на 15 юни от 20 ч. се събираме отново в кино „Одеон„, за да покажем, че няма да позволим крайнодесни екстремистки групи да всяват страх сред нас и да налагат фашистката си визия за живота върху всеки, който е решил да… отиде на кино. Или където и да е. И да живее живота си по начина, по който иска, без да наранява околните.

Каним ви да споделите с нас прожекцията на „Близо“ на Sofia Pride Film Fest 2023, защото #ГероятСиТИ и имаш право да живееш свободно.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Лео и Реми, двама тринайсетгодишни най-добри приятели, са прекарали всеки момент от лятото си заедно. В края на сезона новата учебна година носи със себе си нов набор от социални проблеми, които поставят на изпитание тяхната привидно неразрушима връзка. Завладяващият, задъхан визуален стил потапя зрителите във вълнуващия, емоционално несигурен свят на юношеството с покоряваща, опустошителна яснота. Вторият филм на Лукас Донт е преобразяващ и незабравим портрет на пресечната точка на приятелството и любовта, идентичността и независимостта, разбитото сърце и изцелението.