Актьорът от Boy Erased Лукас Хеджес: Не съм напълно хетеро

В интервю за сайта Vulture, номинираният за Оскар актьор Лукас Хеджес разказа за сексуалността си, споделяйки, че „не е напълно хетеро, но не е и напълно гей, нито пък е задължително бисексуален“.

Хеджес, който предстои да видим в гей драмата „Boy Erased“ заедно с Никол Кидман, Ръсел Кроу и Трой Сиван, е изпитвал привличане както към жени, така и към мъже. „В ранните етапи на живота ми някои от хората, по които се увличах най-силно, бяха най-близките ми приятели момчета,“ сподели той.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

„Това продължи по време на гимназията и мисля, че винаги съм бил наясно, че, макар повечето време да изпитвам привличане към жени, съществувам в спектър. Изпитвах срам от това, че не съм 100 процента [едното или другото], защото ми беше ясно, че единият край на спектъра върви с проблеми, а другият не толкова.“

По-рано това лято се появи първият трейлър на „Boy Erased“.

Филмът е адаптация на едноименните мемоари на Гарард Конли. Като младеж, авторът, чийто баща бил баптискти пастор, бил записан от родителите си в програма за “лечение” на хомосексуалност. Дълбоко травмиращите му преживявания са описани в книгата от 2016 “Boy Erased: Мемоари”, посрещната с изключително положителни рецензии от литературните критици.

Любопитен факт е, че Конли прекара няколко години като преподавател по литература в Американския колеж в София. Там той бе активен участник в инициативи в подкрепа на ЛГБТ+ гимназистите, а през 2014 разказа за живота си в пространно интервю за вестник Капитал. Именно по време на престоя му в България той написа мемоарите си.

“Boy Erased” ще тръгне по екраните в САЩ на 2 ноември.