Work It OUT & Голяма работа представят „Транс на работното място“

 
BHK Banner
 

За повечето от нас работата сама по себе си е стресираща. Представете си, че трябва да носите допълнителната емоционална тежест на това да отричате и потискате един от най-основните аспекти на това, което сте – своята идентичност, защото тя не отговаря на обществените норми (може би изобщо не е нужно да си представяте).

В България много малко транс хора се разкриват на работното си място. Част от тях са Валан и Рая, които ще бъдат част от събитието и ще разкажат за разкриването и за преживяванията си като аут транс човек на работното си място. В рамките на събитието Симеон Василев от фондация GLAS ще разкаже за Work It OUT – платформа за базирани в България местни и международни организации, които искат да направят своите работни места по-приобщаващи за ЛГБТ хората.

По време на „Транс на работното място“ ще може да разгледате и част от фотографиите от изложбата на ТрансМисия “Живей своята истина, която представлява снимки на транс хора, върху чиито гърбове са изписани различни позитивни послания. Създадена от транс хора, изложбата има за цел да разкаже историите на участниците си и най-вече да демонстрира, че преди всичко, транс хората са хора.

Транс на работното място ще се състои днес, 18 май, от 18:30 в новото пространство на „Rainbow Hub“ и е част от куиър фестивала „Призма“, чиято основната цел е да се привлече внимание към връзките между феминизма и борбите за куиър освобождение, както и да се създаде споделено пространство за куиър жените, транс, небинарните и интерсекс хората.

Хареса ли ви статията?

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина