ДОБРЕ ДОШЛИ В ШВЕЦИЯ – ГЕЙ СТРАНА ОТ 1944

Шведите са измислили нестандартен метод, чрез който да отблъскват нежелани руски подводници. „Пеещият моряк“ представлява водоустойчива кутия с височина около метър, на която има неонова табела с моряк по слипове и надпис „Добре дошли в Швеция – Гей страна от 1944“ („Welcome to Sweden – Gay since 1944“). „Пеещият моряк“ е бил спуснат в началото на май, във водите на архипелага близо до Стокхолм. Кутията разполага и с локаторна система, която чрез морзовата азбука, предава сигнал, който гласи „Натам, ако сте гей!“

Швеция легализира хомосексуализма още през 1944. Русия пък е страна, в която хомофобията е установена със закон. Наскоро бе прокаран нов закон, който забранява гей пропагандата, което от своя страна насърчава саморазправата въз основа на сексуалната ориентация и престъпленията от омраза. Въпреки, че хомосексуализмът е бил декриминализиран през 1993 година, Кремъл и сподвижниците на руската православна църква, все по-често представят гей културата, като морален упадък на Запада, който те не искат да допуснат на тяхна територия.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Всъщност „Пеещият моряк“ е шега, но с много сериозна гледна точка – не само заради руското подтисничество към хомосексуалните, но и въобще като цяло.