ВИДЕО: ОЛИМПИЙСКИ ХЕТЕРО ГИМНАСТИК ИСКА ‘ДА НАПРАВИ АМЕРИКА ОТНОВО ГЕЙ’

 
BHK Banner
 

По-рано това лято Дейнъл Лейва, олимпийски гимнастик с два сребърни медала от Рио, записа въздействащо видео послание в подкрепа на ЛГБТИ общността. В него трикратният олимипйски медалист (третият медал е бронз от Лондон) носи тениска с надпис “Make America Gay Again” (Да направим Америка отново гей), което е препратка към предизборния лозунг на Тръмп, “Make America Great Again”, и говори за актуални за общността проблеми като правата на трансполовите хора.

“В последно време се говори много за транс права и страха на хората от възможността те да използват тоалетните, които предпочитат,” казва той във видеото. “Тези хора, разбира се, грешат, че има каквато и да било опасност, а атаките ни напомнят, че опасността идва от предразсъдъците, не от техните жертви.”

В последствие Лейва преминава на темата за масовата стрелба в гей бар в Орландо, в която загинаха 49 души.

“Любовта в ЛГБТ общността е толкова по-силна от омразата срещу нея. Наша отговорност като не-ЛГБТ хора е да възпроизвеждаме тази любов и да създадем свят, където няма нужда ЛГБТ хората да създават свои собствени защитени пространства. Това е обещание от мен.”

Вижте цялото видео по-долу.

Хареса ли ви статията?