Sofia Pride Arts 2023: Групова изложба „Възможни тела“

8 - 26 юни 2023 в галерия "Doza"

Груповата изложба „Възможни тела”, част от Sofia Pride Arts, ще представи творби на Войн де Войн, Вероника Десова, Йоана Петкова, Любен Домозетски, Мартин Атанасов, Мич Брезунек, Радина Ганчева, RASSIM, София Грънчарова, София Димова и Харита Асумани, в столичната галерия Doza, от 8 до 26 юни. Официалното откриване с присъствие на артистите е на 8 юни, четвъртък, от 18 ч.

В полето на телесното, човекът е универсално създание. Тялото ни прави едновременно еднакви и уникални, равноправни пред природните закони, самостойни в своето ежедневно съществуване. На полето на тялото, човекът е мислеща и чувстваща машина, блъскаща се в стени от стереотипи и предразсъдъци, но дълбоко в себе си убедена в своята независимост. В правото си на избор, на желания и предпочитания.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Изложбата “Възможни тела” представя със средствата на визуалните изкуства различни гледни точки към човешкото тяло. Раглежда го като образ определящ идентичност и интегритет. Като сцена на страст и желания. Като интериор и екстериор, като образ символ, преминаващ през времето, като сюрреално тяло, способно на всичко.