So Far so PROUD.bg: Новият сезон на DRAGula

 
BHK Banner
 

Новият, четвърти сезон на страховития драг феномен The Boulet Brothers’ Dragula отвори портите за 11 нови чудовища, които да представят своето ужасяващо изкуство на зрителите, състезавайки се за 100,00$ и титлата на следващото драг суперчудовище. Разнообразният каст на сезона включва единадесет драг артиста, които въплъщават в себе си драг изкуството, ужас, похот и красота. В шоуто за първи път се включва калица, която е участва в познатия на всички драг формат RuPaul’s Drag Race – Джейд Джоли, която стана популярна сред феновете си като сладкото, винаги кискащо се момиче от сезон 5, докато в Dragula тя показва друга своя страна. Сред чудовища има транс кралица, AFAB кралица и небинарни артисти. Dragula винаги се е отличавал с разнообразието в участниците, които избира и с това, че не поставя граници на драг изкуството.

The Boulet Brothers’ Dragula се излъчва всеки вторник в платформата Shudder, като до момента първите два епизода са вече факт. В първия епизод чудовищата показаха своя интерпретация на класически икони на ужаса. Сред най-успешните представяния бяха Хосо Тера Тома като „другата майка“ от Корелайн, Сигорни Бийвър като булката на Франкенщайн и Аструд Аурелия като „Извънземното„. За съжаление първата отпаднала кралица бе „покосена“ от „проклятието на маската“ както наричат всички шеговито наричат феномена, че артисти, в чийто драг маската е основна част биват елиминирани рано в сезоните на Dragula.

Вторият епизод бе посветен на превърналия се в cult classic във вампирския жанр филм Nosferatuв който чудовищата участваха в плажен липсинк, който се превърна в кървава баня. Това, което изненада феновете и останалите участници бе завръщането на любимото на много фенове чудовище от сезон 2 – Дали, който намери своят път обратно по време на специалният епизод за миналогодишният Хелоуин – The Boulet Brothers’ Dragula Resurrection. 

Третият епизод ще изправи чудовищата пред предизвикателството да създадат визия вдъхновена от „Weird, Wild, West“ и ще ни очаква този вторник, 2-ри ноември.  От драмата до страховитите предизвикателства, сезонът започва доста обещаващо за всички фенове на алтернативния драг и ужасите. Ние имаме вече своите фаворити, които виждаме в кошмарите си всяка вечер, а ти?

Хареса ли ви статията?

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина