Секс съвети за неопитните гей мъже

След като се разкриеш като гей или бисексуален, идеята за секс с друг мъж често ти се струва стряскаща. Макар и да изглежда просто на пръв поглед, понякога е трудно да се отдадеш емоционално и интимно на друг човек, когато нямаш натрупан опит. Затова ние сме насреща с няколко полезни съвета:

Красивите мъже са безкрайно много:

 
L’N’Q: House & Disco
 

Красивите мъже са навсякъде. Затова не се тревожи, ако някой те отхвърли или не отвърне на чувствата ти. Това не е краят на света! Не взимай глупави решения само за да правиш секс с някого. Отпусни се. Животът е пред теб – ще имаш достатъчно време да спиш с красавци.

Използвай презерватив:

Ако си се разкрил съвсем наскоро и все още свикваш със свободата, сексуално-предадената инфекция е последното нещо, с което искаш да се занимаваш. Затова винаги използвай презерватив!

Уточни по какво си падаш предварително:

Сексът не е игра за познаване и догадки. Ако нещо специфично ти харесва, кажи на партньора си предварително, че ще ти хареса, ако той го направи. Това е един от големите плюсове на приложения като Grindr. Можеш спокойно и свободно да споделиш любимите си фантазии още преди да се срещнете.

Комуникацията по време на секс е важна:

Освен че е хубаво да уточниш по какво си падаш преди началото на сексуалния акт, комуникацията по време на секса също е полезна. Ако позата не ти харесва – кажи му. Той не чете мисли. Обясни му как се чувстваш.

Не се ограничавай само до един тип мъже:

Всички имаме определен тип мъже, които ни привличат. Това, обаче, не означава, че не ти е позволено да експериментираш. Винаги е добре да си разшириш хоризонтите. Често обществените норми ни диктуват – кое е привлекателно и кое – не. Когато успеем да надскочим тези граници, често научаваме нови неща за себе си.

Не се ограничавай до една роля:

2019 година сме. Ролите ‘активен’ и ‘пасивен’ са толкова вчерашни. Опитай всичко. Когато си ‘гъвкав’ това те прави по-добър в леглото, защото научаваш особеностите и механиките и на двете позиции.

Можеш да кажеш ‘не’ по всяко време:

Не се срамувай да кажеш ‘не’ по всяко време – дори да е по време на секс. Ако не се чувстваш комфортно, винаги можеш да прекратиш сексуалния акт. В това няма нищо странно или срамно.

Не се срамувай да попиташ някого за статуса му:

Никога не трябва да се срамуваш да попиташ някого за статуса му или да го накараш да използва презерватив. Във времената на PrEP все повече хора правят секс без презерватив, но това не означава, че ти нямаш право на избор.

Използвай лубрикант:

Лубрикантът е новия ти най-добър приятел! Колкото повече, толкова повече. Добре е да проучиш кой вид лубрикант е най-добър за теб. Някои мъже предпочитат тези на водна основа, а други – на силиконова основа.