Рут Колева ще представи петия си албум в Зала България на 15 февруари

На 15 февруари Рут Колева ще представи за първи път пред своите феновете песните от новия си самостоятелен албум. Заедно с The Fingertones и някои специални гост-изпълнители, певицата ще потопи гостите на зала България в своя неповторим музикален свят. Името на новото издание все още се пази в тайна. То съдържа 10 песни, като записите са правени между София и Лос Анджелис. Продуценти на рилийза са познати имена от световната музикална сцена – Kan Wakan и Taylor Graves.

Сред песните в албума е и сингълът “Candy Coated”, вдъхновен от искрената любов между двама души. Това е и единственото парче, което някои от най-верните фенове са чували досега – всички останали тракове от албума ще бъдат специална изненада за гостите на концерта. Официалният видеоклип към песента, направен с партньорството на Фондация GLAS, бе представен през 2019 година. Видеото, режисирано от Жоан Гало, включва еднополова двойка, изиграна от танцьорите Мариус и Валентино. Певицата е изразявала многократно подкрепата си за българската ЛГБТИ общност и е един от редовните участници на правозащитното събитие София Прайд.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Петият албум на Рут Колева представя ново звучене и различен характер. След големия успех на предходния “Confidence. Truth”, който попадна в престижната предварителна селекция за Грами номинации, предстоящото издание провокира сериозен интерес. В последните години Рут Колева поддържа своето осезаемо присъствие на няколко международни сцени, със своите турнета в САЩ и Азия. През 2015 година албумът “R U T H” беше избран за най-добър чуждестранен джаз албум в Япония, а след появата на песента “Run” световноизвестният продуцент Марк Ронсън написа за нея „ Гласът на Рут Колева е страхотен! Много харесах първия ѝ албум, а песента „Run“ ми допада още повече! Очаквайте невероятни неща от нея!”

Билети за събитието вече се продават в мрежата на Eventim. Концертът се организира с подкрепата на Столична община.

Снимка: Lubri