Откриващото събитие на София куиър форум 2020 ще бъде онлайн

Днес ще се проведе откриването на София куиър форум 2020: История на преобличането онлайн в ZOOM!

ZOOM: 950 5058 3330

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

https://syracuseuniversity.zoom.us/j/95050583330

Откриването ще се състои от онлайн тур на проекта, представен от Згуровски и Росса, и дискусия с публиката, модерирана от Станимир Панайотов.

Откриването ще бъде излъчвано на живо във фейсбук страницата на форума: https://www.facebook.com/sofiaqueerforum

Изложбата в галерия „Структура“, която представя част от проекта, няма да има откриване на живо, поради пандемичната обстановка, но ще бъде отворена на 5 януари и достъпна за разглеждане в продължение на месец.

“История на преобличането в България” е преди всичко архивен онлайн проект, който ще бъде постепенно изграждан до края на месец май 2021 г. на адрес: http://dragbg.sofiaqueerforum.org.

На 28-ми декември художниците Ясен Згуровски и Боряна Росса ще представят проекта си и поставянето на началото на онлайн архива с първите постъпления в него. Пълната версия на архива, както и печатният каталог на проекта ще бъдат представени на събитие през месец май. На 28-ми декември художниците ще направят и виртуална разходка в изложбата в галерия „Структура“ с участието на авторите – Войн де Войн, Иво Димчев, Ясен Згуровски, Даниела Костова, Лубри, Боряна Росса, Калин Серапионов, Кристиян Чалъков и Михаил Вучков, включваща и кратка версия на интервютата с драг кралици и хора на изкуството, чиито пълни версии ще бъдат постепенно публикувани в онлайн архива.

Боряна Росса ще представи „Коренището на преобличането“ – спекулативна схема, състояща се от 15 нейни портретни рисунки на драг кралици и дейци на изкуството, която показва взаимовръзките или контрастите между драг сцената и изкуствата. Това представяне на архива ще бъде последвано от дискусия за целите на този проект, която ще бъде модерирана от философа Станимир Панайотов и по време на която ще можете да зададете вашите въпроси.