Куиър дипломация и правата на ЛГБТИ+ хората в ООН

Общностното ЛГБТИ+ пространство Rainbow Hub ви на представяне на книгата Queer Diplomacy: Homophobia, International Relations and LGBT Human Rights („Куиър дипломация: Хомофобия, международни отношения и човешките права на ЛГБТ хората“) от Дългас Виктор Джаноф.

Queer Diplomacy е първото изследване на международната дипломация за правата на ЛГБТI+ хората, разглеждана през призмата на нейните практикуващи: дипломати, ЛГБТ активисти, и международни организации. То е базирано на участие в срещи на ООН в Женева и Ню Йорк и 29 интервюта с дипломати, защитници на човешките права, и представители на ООН и междуправителствени организации.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Книгата демонстрира как дипломати и активисти работят за затвърждаването на правата на ЛГБТI+ хората на международната сцена, и конфликтите и поляризацията, които темата предизвиква сред държавите-членки на ООН.

Дъглас Виктор Джаноф е канадец от български произход, който работи в канадското Министерство на външните работи от 2009 година, включително като дипломат в САЩ, Афганистан и Пакистан. Преди това е работил като журналист на свободна практика, политически съветник, и ЛГБТI+ активист.

Представянето на книгата ще се състои в общностното ЛГБТИ+ пространство Rainbow Hub на 10 май от 18:00 и ще бъде последвано от дискусия с автора. Събитието ще е на английски, а модератор ще бъде Борислав Герасимов.