Протест за права за еднополовите партньори и техните семейства на 13 декември

След като Върховният Административен съд, постанови решение по историческото дело на Лили Бабулкова и Дарина Коилова и НЕ призна техния брак, сключен във Великобритания, на 13 декември от 19:00 часа ще се проведе протест пред Народното събрание на хората, искащи да отстоят правото си на личен и семеен живот, правото си да бъдат до партньора си И според закона, дори когато Законът не ги припознава като такива.

“Задачата на закона е да регулира реалностите в едно общество. Нашето семейство е една такава реалност и съжалявам, че върховната съдебна инстанция у нас не е имала куража да признае този факт. Непризнаването на брака ни няма силата да разруши връзката между нас. Но има силата да направи живота ни много по-труден. Много е жалко, когато собствената ти държава ти създава трудности и те кара да се чувстваш малък и нищожен, и съм сигурна, че в това отношение много хора знаят как се чувстваме. Сега обаче идват хубави празници и просто искаме да пожелаем на всички да ги посрещнат с най-близките си, с топлина и обич, както ще направим ние,“ сподели Лилия Бабулкова

 
L’N’Q: House & Disco
 

Еднополови семейства съществуват, както по света, така и в България. Това, че България не може да ги разпознае, трябва да се промени, за да спрем ние всички да се чувстваме като втора ръка граждани и да спрем да съществуваме в правен вакуум.