ПРИЗМА представя BGLES Shorts

"Кой не помни форума BGLES?"

„Кой не помни форума BGLES? Ако този въпрос ви е накарал да наострите уши, значи четете описанието на перфектното събитие за вас и обезателно трябва да дойдете! Ако се чудите за какво изобщо говорим, но се вълнувате от кино, любов и проблемите, които лесбийките в България срещат в ежедневието си, елате все пак – обещаваме да ви обясним за BGLES на по чаша вино след прожекциите!“

Вечерта на 25 май е посветена на късометражното лесбийско кино с три от филмите на Слава Дойчева. Слава е българска режисьорка и актриса, започнала кариерата си още като тийнейджърка. Разказва личните си истории, пречупени през перспективата ѝ на лесбийка в България – с всичките трудности, премеждия и прекрасни моменти около това. Нейното кино докосва, защото улавя истинските преживявания и сякаш за първи път ги показва на широк екран.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Утре, 25 май, от 19:30 в споделеното пространство SOHO София ще имате възможност да гледате филмите „Брак„, „Черупки“ и „Оловно сърце“ като част от програмата на куиър феминисткия фестивал “ПРИЗМА. По време на дискусията ще можете да се срещнете и да зададете въпросите си на самата Слава, която ще е гост на събитието.