Кирил Станоев

Преодоляване на предразсъдъците с комедия: Пореден успех за „Смей се с GLAS“

Третото издание на „Смей се с GLAS“ беше цунами от смях и сълзи, дълги крака и Мис Българии. Куиър стенд ъп комеди шоуто събра над 500 човека в клуб City Stage.

Благодарни и повече от щастливи сме, че личните истории на ЛГБТИ хора достигат до толкова широка публика. Промяната на стереотипи никога не е била толкова смешна.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Превърналият се в традиция спектакъл вече три пъти събира хора от всички цветове на дъгата и от всички сфери на обществото. Една вечер, в която на сцената излизат хора, които разказват за своите преживявания като куиър българи с доза ирония и много смях. Освен забавно, разтоварващо, освобождаващо и много смешно, това е шоу с кауза и важен политически манифест за равенство.

Въпреки предизвикателствата пред българската ЛГБТИ+ общност, събитието се радва на положителен отзвук от страна на публиката, а успехът му показва, че България има нужда от куиър репрезентация и че комедията може да бъде мощен инструмент за социална промяна. Най-доброто от „Смей се с GLAS“ тепърва предстои.