Предстоящи филми, които очакваме с нетърпение

2018-та година навлиза в последната си фаза. Затова ние от PROUD.bg ви представяме ЛГБТИ филмите, които очакваме с най-голямо нетърпение до края на годината.

„1985“

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Новият черно-бял филм на режисьора Йен Тан разказва историята на Едриън – ХИВ-позитивен и прикрит гей мъж, който се връща в дома на консервативното си семейство за да ги подготви за смъртта си. В главната роля е Кори Майкъл Смит, който сподели пред медии, че проектът цели да покаже човешката страна на СПИН кризата през 80-те години, без да се фокусира върху активизма или медицинската част.

„Бохемска Рапсодия“

“Бохемска Рапсодия” разказва историята на групата Queen – от създаването им през 1970 година до известното им изпълнение на Лайв Ейд през 1985 година. Трейлърът на лентата подсказва, че сексуалната ориентация на Фреди Меркюри ще бъде силно засегната, а рекламите обещават проследяване на личния му триумф над стереотипите. От 2-ри ноември по кината.

„Boy Erased“

“Boy Erased” e филмова адаптация на въздействащия мемоар на Гарард Конли, разказващ за престоя му в поправителна клиника, целяща да промени сексуалната му ориентация. Важен елемент в историята са сложните семейни взаимотношения и сложната връзка на протагониста с религията. Във филма участват Лукас Хеджис, Никол Кидман и Ръсел Кроу, а вече гледалите го критици предвиждат номинации на Оскарите.

„Colette“

В “Colette” Кийра Найтли се преобразява в ролята на френската писателка Сидони-Габриел Колет, известна с притежанието на нобелова награда и засягането на темата за сложната женска сексуалност в романите си. Филмът проследява бракът ѝ с Хенри, който я принуждава тайно да пише книги, подписани под негов псевдоним.

„McQueen“

Дългоочакваният документален филм за покойния моден дизайнер Аликзандър Маккуин ще излезе в Blu-Ray формат след броени дни. “Животът и невероятните творчески постижения на гениалната личност ще бъдат проследени и анализирани до последна подробност”, споделят режисьорите Иън Бонхйот и Питър Етедгай. Филмът може да гледате на 26-ти октомври в кино „Люмиер“ от 19:30, като част от „SoIndependent Film Fest“.