Първата гей сватба в британската кралска фамилия се състоя в събота

 
Sofia Pride 2023
 

Братовчедът на британската кралица Елизабет, лорд Айвар Маунтбатън, сподели в Instagram снимки от сватбата си с Джеймс Койл. Събитието влезе в историята като първата сватба на гей двойка със синя кръв, макар лордът да не е официален член на кралското семейство.

Маунтбатън и Койл се омъжиха на малка церемония в събота. „Направихме го най-накрая! Беше невероятен ден, въпреки ужасното британско време,“ написа Маунтбатън в Instagram в понеделник.

„Прекрасна церемония, извършена от Триш Харъгейт, главното официално лице в Девън, която зададе идеален, но игрив тон на иначе сериозното събитие. Музиката на госпел хора беше невероятна. Благодаря ви, Рок хор на учителите в Бристол, за великолепното пене.“

„Но най-вече благодаря на трите ми разкошни момичета задето бяха така разбиращи и подкрепящи, без тяхната подкрепа това никога нямаше да се случи! И накрая, най-голямата ми благодарност отива за Джеймс за това, че е просто идеален.“

Маунтбатън, който има предишен брак с жена и три дъщери, се разкри като гей през 2016. Може би най-трогателният момент от сватбата му с Койл бе съпровождането му до олтара неговата бивша съпруга, Пенелопе Томсън.

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина