10 страхотни факта, за които ни напомня прайдът

Прайдът е страхотно събитие. Не само, защото на него шестваме открито по улиците и изявяваме истинската си идентичност. Освен това, научаваме много нови неща за общността и разширяваме кръгозора си. Представяме ви 10 невероятни факта, за които се сещаме на всяко прайд шествие.

Не сме сами:

 
L’N’Q: House & Disco
 

Много гей хора живеят в големи метрополитни градове и приемат за даденост общуването с други членове на ЛГБТ общността. За тези, които живеят в по-малки населени места, прайд е страхотно напомняне, че не са сами. Ние сме навсякъде – дори на местата, на които никой не би предположил.

ЛГБТ общността е разнообразна:

Медиите рядко отразяват обективно разнообразието в ЛГБТ общността. Ние сме от различни раси, вярваме в различни религии, имаме различен вид и форма. Някои от нас са моногамни, други – полигамни. Някои обожават да се обличат в кожени дрехи, други се мръщят при идеята за фетиш костюми. Някои слушат Галена, други – Cannibal Corpse. Някои са гей, други – бисексуални, пансексуални и асексуални. Някои от нас са трансджендър, джендър неконформисти, небинарни или джендър-флуидни.

ЛГБТ общността е силна:

Историята на прайд шествията ни напомня за невероятната сила на нашата общност. Преживели сме Стоунуол, убийството на Харви Милк, СПИН епидемията, терористичния акт в Орландо. И все още сме тук и продължаваме да оцеляваме и да се борим!

Фетишите са често срещани сред ЛГБТ хората:

Възможно е на западните прайд шествия да видите мъже с кожен harness или BDSM аксесоари. Макар и консервативните медии да се скандализират от това, те ни напомнят, че няма нищо срамно в секса във всичките му форми (стига да е с взаимно съгласие, разбира се).

Няма правилен или грешен начин да бъдеш ‘гей’:

Съществуват изключително много начини, по които да изразиш идентичността си. Не е задължително да се вписваш в определен стереотип или рамка. Не е задължително да си покрит с всички цветове от дъгата. Не е задължително да си падаш по определен тип изкуство. Стига да не нараняваш никого със съществуването си, всичко е наред.

Можеш да бъдеш активист по много различни начини:

Не е задължително да се бориш на фронта за гей правата. Можеш да допринесеш и по други начини. В днешните времена това да си открит и щастлив е форма на активизъм, само по себе си.

Понякога е добре да оставиш Grindr и да посетиш някои събития:

Вярно е, през юни ЛГБТ събитията са повече от всякога. Но и през останалата част от годината има страхотни купони, срещи и културни мероприятия, на които си струва да отидеш. Гей културата не е само Grindr!

Заедно сме по-силни:

Често ни е трудно да се обединим. В ЛГБТ общността сме разделени на много различни субкултури и групи. Понякога се дискриминираме взаимно. Това трябва да спре! Когато приемем и уважаваме различията си, тогава ставаме още по-силни.

Любовта винаги ще бъде по-силна от омразата:

Независимо колко анти-шествия и протести се случват, Прайдът винаги е по-многоброен, по-позитивен и по-цветен.