Новият Супермен е бисексуален

През последните години комикс индустрията работи за увеличаване на ЛГБТИК+ репрезентацията, а DC прави голяма крачка напред през 2021 г. след като Робин се разкри като ЛГБТ+, IGN разкри ексклузивно, че настоящият Супермен, Джон Кент, ще се разкрие като бисексуален в предстоящия Superman: Son of Kal-El #5.

За тези, които не са в течение на текущата линия на DC, Джон официално наследи мантията на Супермен от баща си след събитията от кросоувъра „Бъдещата държава„. Поредицата от комикси „Супермен: Синът на Кал-Ел“ се фокусира върху 17-годишния Джон, който се бори с най-голямата отговорност в живота си, но поне има някой, с когото да го сподели.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Винаги съм казвал, че всеки има нужда от герои и всеки заслужава да види себе си в своите герои и съм много благодарен, че DC и Warner Bros. споделят тази идея„, казва авторът на поредицата Том Тейлър. „Символът на Супермен винаги е символизирал надеждата, истината и справедливостта. Днес този символ представлява нещо повече. Днес повече хора могат да видят себе си в най-могъщия супергерой в комиксите.

Superman: Son of Kal-El #5 ще излезе в печатен и дигитален вариант във вторник, 9 ноември.

Art: Travis Moore, Tamra Bonvillain