Танцовата премиера на „Не казвай на мама“ в EXE Club се отменя

„За съжаление предвид предприетите от Правителството извънредни мерки премиерата на романът се отменя. Вложихме много труд, старание и ентусиазъм в танцовия и мултимедиен спектакъл, с който да направим едно по-различно представяне на един по-различен роман. Целият екип ще покани отново читателите и зрителите в по-добри времена на ново събитие и прожекция на филмовата адаптация на спектакъла. Книгата „Не казвай на мама“ е налична за поръчки на www.yordanovbooks.com, големите онлайн платформи за книги, а след броени дни и по книжарниците. Българското дигитално издание е в iTunes и Kobo, както и във виртуалните библиотечни платформи. Англоезичното издание се предлага екслкузивно в печатен и дигитален формат в Amazon.com. Можете да добавите книгата в Goodreads и да последвате профила ѝ в инстаграм, където ще се качват видеа и фотографии – @donttellmamabook.“

„Не казвай на мама“ е мултимедийна творба, в която се разказват историите на десет хомосексуални момичета и момчета в осем държави. Наблюдавани от отвъдното всички те се оказват част от общ сюжет, в който се преплитат любов, насилие и несподелена тайна. В основата на проекта е дебютният роман на сценариста и преподавател в НАТФИЗ Николай Йорданов. Официалното представяне с танцов спектакъл на 14-и март от 19:00 часа в столичния Exe Club. Постановката е на хореографа и режисьор Коста Каракашян в колаборация с един от създателите на „Rio Crew” Радостина Точева и танцьорите от различни хип-хоп и брейк отбори. Част от спектакъла са и гласовете на Наталия Симеонова, Ваня Щерева, Севар Иванов, Прея, Явор Караиванов и дебютантът Теодор Ненов.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

По романа е заснет късометражен танцов филм с режисьор Теодора-Косара Попова. Подготвят се аудио драматизация и фото и видео инсталация, базирани на разказаните в книгата истории. Дигиталното издание на „Не казвай на мама“ ще е достъпно на сайта www.yordanovbooks.com от 10 март, а от 12 март – в iTunes, Kobo и други платформи. Печатното издание ще e в книжарниците от 16 март. Автор на корицата е художникът Борис Праматаров. Партньори на премиерното събитие са Фондация GLAS.