Well-Strung идват в България

Талантливият квартет пристига за два концерта в София и Пловдив

Талантливият струнен мъжки квартет от САЩ, който блестящо съчетава поп и класическа музика, от Мадона до Бетовен, ще изнесе два концерта в България този месец. Софийската публика ще има възможност да чуе Well-Strung на 15 юли, от 20 ч., в Тhe Steps, ул. Братя Миладинови 12, а в Пловдив на 16 юли, от 20 ч., квартетът ще бъде в Цар Симеоновата градина. Well-Strung идват за първи път в България, по покана на фондация GLAS, в партньорство с Humpty Dumpty Institute и с подкрепата на Посолство на САЩ в България. Входът за събитията е свободен!

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Едмънд Багнъл, Кристофър Марчант, Даниел Шевлин и Тревър Уодли предават модерен привкус на класическата музика. Групата изпълнява както класика, така и хитове от поп музиката на на Тейлър Суифт, Риана, Кели Кларксън и други звезди, създаващи едно уникално изживяване за публиката.

Марк Кортейл и Кристофър Марчант създават четворката, която печели вниманието на световната публика. Техният последен, трети албум, озаглавен „Under The Covers“ дебютира през 2018 г. в класацията за класическа музика на Billboard на 3-то място и в класацията за класически кросоувър на #4.

Well-Strung са свирили три пъти в The Today Show, както и рамо до рамо с Анди Коен в Watch What Happens Live. Вторият албум на групата, озаглавен „POPssical„, дебютира под номер 8 в класацията Billboard Classical Crossover Chart. Артисти като Крисин Чаноуит, Нийл Патрик Харис, Аудра Макдоналд и Дебора Войт са само част от изпълнителите, с които четворката излиза на една сцена през годините Well-Strung откриват концерта на Джо Джонас и неговата група DNCE на прайда в Торонто.