Кои са най-добрите визии от RuPaul’s Drag Race?

След като през изминалите седмици ви представихме най-добрата победителка от RuPaul’s Drag Race, както и най-добрите липсинкове в предаването, днес сме ви подбрали най-добрите визии от шоуто. Модерни, шокиращи, стилни или с невероятни специални ефекти, десетте излъчвания, които ще видите долу промениха стандарта на състезанието завинаги.

10. Acid Betty (Neon Runway, Сезон 8):

 
L’N’Q: House & Disco
 

Acid Betty е една от най-авангардните кралици, стъпвали на подиума на RuPaul’s Drag Race. Визиите ѝ са вдъхновени най-често от club kid сцената на 90-те и смело се заиграват с различни модерни течения. Неоновата визия на участничката от Бруклин изглежда като пост-модерна интерпретация на вампира Носферату.

9. Aquaria (Mermaid Runway, Сезон 10):

Победителката от 10-ти сезон – Aquaria винаги е демонстрирала завиден вкус с дрехите и костюмите си, но най-силно се открои от конкурентките си в сезона, когато излезе на модния подиум, като възможно най-реалистичната русалка, напомняща на едно от алтер-еготата на Лейди Гага във видеоклипа на You And I.

8. Detox (Grand Finale, Сезон 5):

Една от най-революционните кралици в шоуто – Detox промени играта завинаги и вдъхнови една от бъдещите седмични мисии, когато се появи на финала на пети сезон с черно-бял грим, сякаш е излязла от екрана на стар филм от златната ера на Холивуд. Тогава всички съжалиха, че участничката не успя да се нареди до финалистките, отпадайки точно преди края.

7. Courtney Act (Animal Kingdom Runway, Сезон 6):

Костюмът на Courtney Act за седмицата, в която всички трябваше да покажат нещо животинско, изненада всички и ни увери, че австралийката заслужава да стигне до финала. Механичните крила биха се вписали дори повече на снимачната площадка на фентъзи блокбастър, а защо не и на модния подиум на Victoria’s Secret, но русата красавица реши да зарадва погледите и в телевизионното студио на Drag Race.

6. Raja (Fabulous Drag Runway, Сезон 3):

Raja се открои като фаворитка още през през първата половина на трети сезон, а визиите ѝ бяха изключително непредвидими и добре обмислени. Модната интерпретация на Мария Антоанета напомня на адрогенна версия на колекциите на Диор и Шанел.

5. Kameron Michaels (Feathers on the Runway, Сезон 10):

Готическата фентъзи визия на мускулестата кралица Kameron Michaels прилича на драг версия на Maleficient/Злодеида – с уговорката, че Анджелина Джоли никога не би могла да облече нещо толкова изумително и смело.

4. Sharon Needles (Post-Apocalyptic Runway, Сезон 4):

Победителката от четвърти сезон Sharon Needles направи невъзможното още в първи епизод – накара RuPaul да си глътне езика с модната интерпретация на кървящо зомби, което сякаш е избягало от снимките на високобюджетен хорър филм. Разкъсаната рокля, красивия силует и влудяващия грим превърнаха Sharon в икона още от самото начало на предаването.

3. Sasha Velour (Grand Finale, Сезон 10):

Грандиозните финали на RuPaul’s Drag Race през последните сезони дадоха начало на нова традиция – досегашните победителки да връчват короната с възможно най-впечатляващите си костюми. Bianca Del Rio го направи, цялата покрита със сребърен брокат (визия, на която малко не ѝ достигна за да влезе в нашия топ 10). В следващите сезони, обаче, опитът ѝ бе надминат многократно. Sasha Velour го направи, облечена като извънземно и приличаща на скулптура – шедьовър, заслужаващ да стои в най-известните музеи за модерно изкуство по света.

2. Manila Luzon (Eleguence After Dark Runway, All Stars 4):

Вярно е – роклята на Manila Luzon далеч не шокира толкова, колкото преувеличените костюми на позициите по-горе, но за сметка на това е възможно най-перфектната демонстрация на нежност и женственост, която някога сме виждали в предаването. Фокусът върху детайлите, невероятния грим и красивия силует на визията я превръщат в нещо, за което тепърва ще се говори.

1. Violet Chachki (Grand Finale, Сезон 8):

Подобно на Sasha Velour, Violet Chachki изуми всички, когато се появи на финала след като победи – готова да връчи жезъла и короната на следващата победителка. Грандиозната рокля и изумителният боди-арт изпратиха важно послание – короната завинаги ще остане в Chachki, защото тя е зараснала в кожата ѝ (да, буквално!) и се е превърнала в естествена част от тялото ѝ. Готически кралски момент за учебниците!