Кой е най-добрият липсинк от RuPaul’s Drag Race?

Четвъртият сезон на RuPaul’s Drag Race All Stars е в разгара си и надминава очакванията със страхотна доза драма, зашеметяващи визии и забавни седмични challenge-и. Една от най-вълнуващите части от шоуто, обаче, винаги са били липсинковете на кралиците в края на всеки епизод – независимо, дали те ще бъдат за победа (в All Stars) или за елиминация (в редовните сезони). Затова, ние от PROUD.bg се погрижихме и избрахме десетте най-страхотни липсинка в историята на шоуто!

  1. Valentina vs Monet x Change (All Stars 4):

Липсинковете в All Stars рядко надминават тези от редовните сезони, тъй като кралиците в тях не трябва да се борят за оставането си в шоуто, а просто за победа. Ситуацията при този, обаче, е различна. След като Valentina се провали в девети сезон, без да знае думите на “Greedy” на Ariana Grande, феновете не знаеха какво да очакват от нея. Целият втори епизод на All Stars 4 се въртеше около нейния градивен триумф и реванширането към зрителите и журито със страхотното изпълнение в края на епизода. С липсинка на “Into You”, Valentina демонстрира уменията си да танцува, да бъде секси и да приковава вниманието с харизмата си.

 
L’N’Q: House & Disco
 
  1. Adore Delano vs Trinity K. Bonet (Сезон 6):

Trinity K. Bonet винаги е била една от най-подценяваните кралици и пърформъри в Drag Race. Когато нейния талант се изправи срещу фурията от енергия Adore Delano, резултатът е наистина впечатляващ. Оспорваният липсинк на двете е несъмнено най-силния такъв в шести сезон на шоуто и показва невероятна комбинация от сексуалност, атлетичност и комедия.

  1. Monet x Change vs Dusty Ray Bottoms (Сезон 10):

Monet x Change разклати света с изпълнението си на “Pound The Alarm” на Nicki Minaj в десети сезон. Тийзване на шпагат, добра актьорска игра и страхотни танци – част от печелившата формула на чернокожата кралица. Dusty несъмнено се чувстваше не на място, но въпреки това се раздаде по неин си начин и не напусна шоуто с наведена глава.

  1. Sharon Needles vs Phi Phi O’ Hara (Сезон 4):

Агресивната вражда между Sharon Needles и Phi Phi O’ Hara в четвърти сезон създаде огромно напрежение, което несъмнено беше изразходвано в дългоочаквания сблъсък между двете за елиминация. Гладът за надмощие и доминация позволи на двете да разгърнат пълния си потенциал и да дадат всичко от себе си. Битката бе толкова оспорвана, че нито една от двете не изгуби/спечели липсинка. Впоследствие, и двете останаха в шоуто и стигнаха до финала на сезона.

  1. Sasha Velour vs Shea Coulee (Сезон 9):

Преди финала на девети сезон, изглеждаше очевидно, че победата на Shea Coulee и е вързана в кърпа. Шокът, който страстното изпълнение на Sasha Velour причини на всички, преобърна цялата игра с главата надолу. Гологлавата кралица доказа, че на сцената могат да бъдат използвани подобаващо и специални ефекти – в този случай листа от рози, скрити в ръкавиците и…. под перуката. Никой преди това не беше правил нещо подобно, а подходът на кралиците от следващия сезон също се промени, благодарение на Sasha.

  1. Jinkx Monsoon vs Detox (Сезон 5):

https://youtu.be/UGCxrvFbqyQ

Кой би повярвал, че песен на перуанската легенда Има Сумак, ще бъде използвана за шоу като Drag Race? Театралният характер на песента и оперните напеви бяха оползотворени по най-страхотния начин от комедиините кралици – Detox и Jinkx Monsoon, които разказаха историята с невиждани гримаси и изражения на лицето. Артистичното представяне на аутсайдерката Jinkx доказа, че тя наистина умее всичко и ѝ гарантира победата в сезона. Би било прекрасно, ако подобен тип авангардни песни бъдат използвани отново в предаването.

  1. Dida Ritz vs The Princess (Сезон 4):

Макар и да не достигна до финала на сезона, Dida Ritz си осигури място в историята със спиращия дъха липсинк на “This Will Be (An Everlasting Love)” пред самата Натали Коул, която не можеше да повярва на очите си. Енергията, която чернокожата кралица вложи в изпълнението си се превърна в стандарт за шоуто, който голяма част от участничките все още не могат да достигнат.

  1. Tatianna vs Alyssa Edwards (All Stars 2):

В средата на втория сезон на All Stars всички изгонени до момента кралици бяха върнати за един епизод, с възможността да докажат, че заслужават втори шанс. Неочакваният обрат кулминира в липсинк между любимките на феновете Tatianna и Alyssa Edwards, които се бореха за възможност да се върнат в шоуто и да се състезават за голямата награда. Другото е история! Легендарна битка, която толкова впечатли RuPaul и журито, че и двете бяха върнати едновременно.

  1. Alyssa Edwards vs Coco Montrese (Сезон 5):

Другата легендарна вражда (след тази на Sharon и Phi Phi) е тази на Alyssa Edwards и Coco Montrese, която е съществувала години преди двете да участват в телевизионното шоу. Битката и напрежението между двете беше изграждано в продължение на дълги епизоди и кулминира в иконичния липсинк на Cold Hearted Snake, който вероятно промени живота на не-малко зрители.

  1. Manila Luzon vs Delta Work (Сезон 3):

https://www.youtube.com/watch?v=2UPe_r8dFF8

В липсинка на великата “McArthur Park”, Manila Luzon доказа, че да правиш шпагати и т.нар. ‘death drops’ не е най-важното нещо. Нищо не може да се сравни с езика на тялото, който азиатската кралица използва по неповторим начин. Емоциите в битката ѝ с Delta Work достигнаха връхна точка, която все още чакаме да бъде надмината. Неповторимите изражения и магнетичността на Manila по време на изпълнението я превърнаха в една от любимите кралици на феновете по цял свят.