Коя е най-добрата победителка от RuPaul’s Drag Race?

Новият сезон на RuPaul’s Drag Race All Stars започна съвсем наскоро и феновете на телевизионното шоу вече попаднаха във вихъра на емоциите. За да регулираме страстите, ние от PROUD.bg решихме да се изправим срещу невъзможна мисия и да подредим всички победителки в състезанието досега. Всяка от тях има своите силни страни и често те са трудни за съпоставяне, поради което е невъзможно да се постигне обективност. И все пак…

 1. Tyra Sanchez (Сезон 2):

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Tyra Sanchez е не само най-противоречивата победителка, но и най-скандалната участничка в шоуто изобщо. Сбълъсъците с расизма и омразата на фен базата след победата ѝ породиха множество психически проблеми, които я замесиха в сложни и скандални ситуации. Вражди с голяма част от другите състезателки, скандални интеракции с фенове и заплахи за терористичен акт на DragCon са само част от неприятните спомени, с които зрителите на шоуто я свързват.

 1. Trixie Mattel (All Stars 3):

Trixie Mattel e една от най-обичаните кралици от RuPaul’s Drag Race. Преувеличеният барби грим, огромните руси перуки и розовите рокли – запазена марка на кралицата, която наскоро покори и музикалния пазар с кънтри музиката си. Популярността, благодарение на чувството ѝ за хумор достигна нови върхове, благодарение на приятелството ѝ с Katya и общото им комедийно шоу “UNHhhh”. Победата ѝ в All Stars 3, обаче, не беше заслужена. Обективно погледнато.

 1. Chad Michaels (All Stars 1):

Шер-имерсонаторката Chad Michaels така и не успя да се сблъска със славата на повечето победителки. Дали заради мъката на феновете по втората загуба на Raven? Или заради липсата на авторски привкус в драг стила ѝ? Дълго може да се спорим по темата. Chad Michaels е талантлива кралица, която обаче е намерила своята зона на комфорт и отказва да мръдне от нея вече повече от 20 години.

 1. Bob The Drag Queen (Сезон 8):

Когато стане дума за грим и мода, Bob The Drag Queen отстъпва сериозно срещу останалите победителки. Нейните визии често изглеждат недовършени и аматьорски. Въпреки това, кралицата безспорно умее да забавлява феновете на шоуто със смешните си шеги и актьорския  талант. Не на последно място, честите ѝ активистки изяви от миналото я превръщат в нещо повече от средната драг кралица.

 1. Bebe Zahara Benet (Сезон 1):

Оригиналната победителка от първи сезон на RuPaul’s Drag Race не успява да удържи фронта срещу по-младите и модерни кралици (както видяхме наскоро в All Stars 3), но въпреки това си остава едно от най-оригиналните и интересни лица на предаването. Африканския произход на Bebe определено е повлиял на естетичното ѝ чувство, проявено под формата на екзотични животински принтове.

 1. Sharon Needles (Сезон 4):

Sharon Needles промени облика на шоуто завинаги с готическия си хорър вид (ала Мерилин Менсън) и алтернативната си интерпретация на женската красота. Благодарение на нея, реалити форматът отвори хоризонта си за по-странни участнички като Milk, Max, Acid Betty, Nina Bonina Brown и Dusty Ray Bottoms. И макар и гимик-стила ѝ да се изтърква от време на време, Sharon остава една от най-легендарните и вдъхновяващи победителки в шоуто до ден днешен.

 1. Jinkx Monsoon (Сезон 5):

Jinkx Monsoon спечели сърцата ни с ролята си на подценен аутсайдер, както и с топлия си характер. Мощният глас и актьорският талант на звездата често я изпращат на сцената на Бродуей. Визуално, алтернативният стил на обличане на Jinkx препраща към кабаретните сцени от 20-те и 30-ти години на XX век.

 1. Bianca Del Rio (Сезон 6):

Освен, че изглежда като клоун, Bianca Del Rio притежава изумителен талант да обижда хората по възможно най-смешния и интелигентен начин, правейки исторически и културни препратки, на които всеки би завидял. Зад стряскащия си вид, победителката от шести сезон крие златно сърце, чувствителност и желание да помогне във всяка ситуация.

 1. Aquaria (Сезон 10):

Последната победителка от шоуто (засега) Aquaria все още има какво да доказва – главно поради факта, че все още е твърде млада и нова за всички нас. Това, което видяхме от нея в шоуто, обаче, е едно безупречно представяне във всички възможни изпитания – актьорска игра, мода, сценичен пърформанс. Предвид актуалното ѝ участие в прайд кампанията на H&M, звездата на Aquaria тепърва започва да изгрява.

 1. Violet Chachki (Сезон 7):

Violet Chachki е единствената бурлеск кралица в шоуто досега и е дяволски добра в това, което прави – до такава степен, че спечели адмирациите на Дита фон Тийз. Освен като оригинален модел, Chachki забавлява аудиторията с невероятните си акробатични изпълнения, рекордно тънкия си кръст (винаги стиснат с корсет) и еротичните си завои.

 1. Raja (Сезон 3):

Raja е легенда в драг индустрията и оригиналната модна кралица. Участничката с източни корени постави стандарта за добър външен вид в предаването. Днес като типичен учител по мода, тя оценява редовно визиите на актуалните кралици в Fashion Photo Ruview. И макар и днешния ѝ подход към модата да е с една идея по-сдържан и обикновен, не се и съмняваме, че Raja винаги е в готовност за личностен ренесанс.

 1. Alaska (All Stars 2):

Alaska е учебник по Драг Рейс. Попила от влиянието на всички кралици около нея, русата дива намери начин да доведе кариерата си до абсолютен връх през годините. Връх, на който тя е маркетинг и бизнес икона, музикална звезда и реалити легенда. Успехи, пред които дори короната на драг рейс започва да бледнее.

 1. Sasha Velour (Сезон 9):

Sasha Velour е не просто най-оригиналната победителка в RuPaul’s Drag Race. Тя е един от най-оригиналните модерни куиър артисти на века. За настоящото десетилетие, тя е онова, което беше Leigh Bowery за 90-те. Нейните визии заслужават да бъдат закачени в големите модерни галерии за изкуство. Sasha e кралска особа, а безкрайните и таланти само започват от безупречното ѝ представяне в шоуто.