PROUD.bg Presents: Звуците на ноември 2020

В месечната ни рубрика, PROUD.bg подбира саундтрака на месеца aka новите музикални албуми, които в никакъв случай не трябва да пропускате. Отбелязваме последното издание на рубриката тази година с пет страхотни албума, на които ще продължим да се радваме още дълго, а през втората половина на декември очаквайте годишната ни класация.

Bilal Hassani – Contre Soiree:

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Изумителна е еволюцията на френския артист Bilal Hassani, започнал кариерата си от сцената на конкурса Евровизия. В рамките на само две години андрогенният музикант си изгради собствена мини-империя, поддържана от хиляди фенове на родна територия и издаде два качествени албума. „Contre soiree“ едва ли ще отведе страхотния му денс поп до световните класации, но ще си остане онзи специален скрит диамант, който подбрани хора ще чуят и оценят. Куиър съвършенство!

Слушайте „Contre soiree“ на Bilal Hassani в Spotify.

Duncan Laurence – Small Town Boy:

Продължаваме Евровизия серията с дългоочаквания дебютен албум на холандеца Duncan Laurence, спечелил последното издание. „Small Town Boy“ е емоционален и поетичен европейски еквивалент на дебютния албум на Ben Platt от миналата година. Парчетата впечатляват с искреността и непринудеността си, като междувременно не натоварват слушателя с максималистки аранжименти, а оставят красивия глас на Duncan да ‘диша’ под акомпанимента на лирично пиано, акустична китара и многопластови вокални хармонии.

Слушайте „Small Town Boy“ на Duncan Laurence в Spotify.

Kylie Minogue – DISCO:

Каквото и да си говорим, трудно бихме си представили възраждането на диско музиката през 2020 година без истинско завръщане на Kylie. Затова и под номер 15 в дискографията ѝ се разписва “DISCO”, който залага на директния подход не само със заглавието, но и с парчетата си. 12-те композиции са същински ренесанс не само на носталгичния жанр, но и на умението на Minogue да въздейства и да зарежда слушателите си с онази заразна позитивна енергия, която я направи любимка на няколко поколения.

Little Mix – Confetti:

“Confetti” продължава по стъпките на ударния предшественик “LM5”, но е още по-важен за Little Mix, тъй като е първото им издание след конфликта със Саймън Коуел и раздялата с лейбъла Syco Music. Въпреки разнообразието от влияния и стилове, записът звучи единно и фокусирано. Всяка една от певиците в групата получава възможността да блесне с вокални умения и нито една от тях не засенчва другите – може би това е една от най-важните им формули за успех и сплотеност през годините.

Слушайте „Confetti“ на Little Mix в Spotify.

Miley Cyrus – Plastic Hearts:

„Plastic Hearts“ е вдъхновен от стадионния поп рок от 80-те години на миналия век, а ударните композиции позволяват на Miley Cyrus да разгърне пълния потенциал на дълбокия си и дрезгав глас. Музиката на певицата продължава да бъде все така радиофонична и хитова, но настроението в седмия ѝ студиен албум отдава почит на бунтарките Debbie Harry, Joan Jett и Stevie Nicks, променили облика на рок музиката завинаги.

Слушайте „Plastic Hearts“ на Miley Cyrus в Spotify.